Veliki ‘drive in’ kulturni projekt zagrebačkih studenata

Piše
Petra Haleš

Apr 27, 2020

Kao odgovor na krizu kulturnog sektora zbog pandemije koronavirusa, studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pokreću projekt kulturnih sadržaja na otvorenom “Drive in kultura”.

Ideja “Drive in kulture” je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje će se prikazivati stari, ali i recentni hrvatski filmovi, solističke kazališne, plesne i koncertne izvedbe.

Projekt će se pokrenuti u trenutku kada to epidemiološke mjere budu dopuštale i sukladno preporukama Stožera civilne zaštite. Nadamo se uskoro.

“Kao studenti Akademije dramske umjetnosti, kulturni djelatnici i osnivači produkcijske kuće Sabmarine, a potaknuti nastalom situacijom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, voljeli bismo utjecati na razvoj kulture, pomoći joj u obnovi, ali i njezinoj revitalizaciji. Osim toga, kao studenti želimo pomoći ostalim studentima kojima je u trenutnoj situaciji upitna egzistencija. U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim”, stoji u najavi.

Uživanje u besplatnim filmskim i kazališnim događaja na otvorenom predstavlja jedinstveni spoj umjetnosti i zabave za sve građane. Pored toga, gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava sve propisane mjere socijalnog distanciranja.

Projekat “Drive in kultura” bit će i humanitarnog karaktera. Prikupljena sredstva će biti namijenjena za podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu koji su direktno pogođeni nastalom situacijom.

Veliki broj studenata svoje školovanje sami financiraju radeći razne poslove preko student servisa. Trenutna situacija ove studente dovodi do ruba egzistencije i svaka pomoć će im biti dobrodošla.

Projekt je trenutno u fazi priprema, pronalaženja i prikupljanja partnera, volontera i lokacije održavanja.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se jave putem Facebook stranice ovdje, ili na mail adresu: [email protected].

Pozivamo vas da se ovom projektu pridružite u što većem broju i u bilo kojem obliku, te da pokažemo naše zajedništvo i socijalnu osjetljivost sada kada je to najpotrebnije.

Komentari