Zabave na brodovima Dimensions Festivala

Piše
Ana Leko

Jun 13, 2015

Festival koji se održava na prekrasnim lokacijama i ugošćuje najveće glazbene face osmislio je još jedan nezaboravan program.

Dimensions Festival poznat je po jedinstvenim lokacijama, odličnoj atmosferi i pomno biranim glazbenim imenima, a sada je na ovu primamljivu listu pohvala dodao još jedan adut koji se ne smije zanemariti – zabave na brodovima. Publika će od 26. do 30. kolovoza uživati u techno, house, disco, elektro, bass, jazz, funk i soul glazbi na više od 10 pitoresknih pozornica tvrđave Punta Christo, a cijeli mali festival odvijat će se i na brodovima na pučini nedaleko festivalske lokacije.

Domaćini na brodovima, u suradnji s Dimensions Festivalom, bit će brojne renomirane izdavačke kuće, kolektivi i glazbeni mediji kao što su Eglo Records, Hessle Audio, Metalheadz, Giegling, Resident Advisor. Brodovi će cijelo vrijeme festivala cirkulirati uz prekrasnu obalu pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni, s polazišnom točkom u luci podno tvrđave Punta Christo.

Prvog dana festivala, 27. kolovoza, isplovit će Berlin Community Radio, brod popularne berlinske radio stanice, a DJ pultom će kormilariti Mala, Kemal i Telephones. Istoga dana zaplovit će londonski Turf brod s Konom, Nappesom, Remijem i specijalnim gostom. Vodeća londonska izdavačka kuća i klubska večer Electric Minds ugostit će Osunlade, Anthonyja Parasolea i Dolana Bergina.

Photo galerija (6 slika)

U petak, 28. kolovoza, za pravu disco i house brodsku feštu pobrinut će se kapetani Sadar Bahar i Antal. Izdavačka kuća Eglo Records dovodi briljantni trio Floating Points, Hunee i Alexander Nut koji će publiku povesti na glazbeno putovanje spajajući nespojive žanrove. I ove godine Dimensions festivalu se pridružuje najveći svjetski magazin za elektronsku glazbu – Resident Advisor, čiju posadu čine Daniel Avery i Horse Meat Disco.

Subotnji red plovidbe rezerviran je za predstavnike Audio Asyluma iz Newcastlea i Abandon Silencea iz Liverpoola, velikani housea i techna – Motor City Drum Ensemble i Jeremy Underground. Isti dan iz festivalske luke isplovit će brod izdavačke kuće Dispatch Recordings na čijem će se DJ pultu izmijeniti Zero T, DLR, Cern, Scar i MC Fokus.

Posljedni festivalski dan donosi selekciju međunarodnog glazbenog projekta 22 Tracks i njihove kuratore; Lefto, Eliphino i Jon K. Metalheadz, kultna drum’n’bass izdavačka kuća i njezini kapetani Goldie, Doc Scott, Source Direct i MC Visionobi provest će publiku na pravu lekciju iz povijesti glazbe s posebno osmišljenim brodskim programom – Metalheadz History Sessions. Najistaknutija izdavačka kuća 2014. po izboru Resident Advisora, bio je Giegling, koja će na svom vlastitom brodu predstaviti Edward, Dustin i Konstantin. Na moru i pod usijanim pulskim suncem će im se pridružiti brod glazbenog magazina Stamp The Wax s Gerdom Jansonom, Robin Sure i Harrijem Pepperom.

Ulaznice za party brodove su u prodaju, a detaljan vozni red brodova možete pronaći online.

Sve informacije od Dimensions Festivalu možete pronaći na internetskim stranicama i facebooku.

>>>> Dimensions Festival najava

Komentari