Dimensions festival je sve bliže

Piše
Ana Leko

Aug 06, 2015

Još točno 20 dana dijeli nas od početka uzbudljivog putovanja kroz sve dimenzije elektroničke glazbe koje će započeti spektakularnim koncertom u pulskoj Areni!

Koncert otvorenja

Četvrti Dimensions festival velikim koncertom u pulskoj Areni 26. kolovoza, otvorit će Four Tet, Floating Points i Little Dragon. Ispod stoljetnih kamenih zidina i svodova Arene, krenut će uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektroničke glazbe, na koje će publiku povesti lideri ovog eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera. Koncert otvorenja nezaobilazni je dio iskustva Dimensions odiseje, koja će se do 30. kolovoza nastaviti na tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjanu pored Pule.

Britanski glazbenik Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku te se konstantno razvija u jednog od najboljih svjetskih elektroničkih izvođača.

Photo galerija (8 slika)

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji Nabuma Rubberland. Savršeno pozicionirani na granici između plesne glazbe i downtempo perspektive, njihova bogata glazbena tekstura teče po rubovima elektroničkog pop mainstreama i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom još od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni Floating Points će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svjetski poznati internet project Boiler Room, koji će putem svojih popularnih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

Nastavak Dimensions festivala na bajnim lokacijama

Iz Arene u Puli, već sljedeći dan, festival se seli na predivne lokacije – tvrđavu Punta Christo i poluotok Štinjan te pripadajući mu kamp i festivalsku plažu. Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je labirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svjetskim razglasima u nevjerojatnom okruženju mora i šume. Dimensions festival cijenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosfere te istančanog glazbenog ukusa i izbora samo najfinijih house, techno, jazz, soul, drum and bass i psych vodećih svjetskih glazbenika, DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva.

Povoljnije ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći na stranicama Pozitivnog ritma, putem Entrio sistema, na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Povoljnija festivalska ulaznica za Dimensions festival po cijeni od 660 kuna može se također naći u Entrio sistemima te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje.

Komentari