10 najvećih muških strahova

Piše
Vedran Mikulić

Jul 03, 2019

Iako muškarci na prvi pogled izgledaju čvrsto, hrabro i odlučno, ipak “boluju” od nekih vrlo bizarnih strahova. Evo i kojih.

Ako ste mislili da je muški rod “operiran” od bilo kakvih strahova gadno ste pogriješili. Svaki muškarac “boluje” od neke vrste straha za koje vjerojatno do sada nikada niste čuli.

NOVAC

Novac je najčešća briga muškaraca. Uvriježeno je mišljenje kako su muškarci ti koji su zaduženi za donošenje novca i prehranjivanje obitelji. I kad nema djevojku oni opet brinu o financijama jer vjeruju kako je u vezi upravo novac najvažnija stvar.

1

VISINA

Jedna od glavnih značajki svakog muškarca je visina. Iako misle kako je ženama visina jako bitna, gadno griješe, ali i dalje “pate” od visine preko 180 cm. Visoki muškarci izgledaju markantnije i muževnije, ali ženama je to zadnja stvar koju uočavaju.

2

IZGLED TIJELA

Uglavnom su žene te koje vode računa o savršenoj liniji. Međutim, većina muškaraca opterećena je savršeno oblikovanoj figuri, što se vidi i po sve većoj posjećenosti teretanama. Najveći problem muškaraca je pivski trbuh i ako im na to ukažete teško će to prihvatiti. Posebno je interesantno gledati mlade muškarce koji kao paunovi u ljetnim danima na plažama pokazuju učinke “klesanja” u teretani.

3

LJUBOMORA

Najgora stvar što vam se može dogoditi u vezi je ljubomora. Upravo je muška ljubomora najčešći razlog prekida ljubavnih veza. Žene su tome puno manje sklone. Stalna prijetnja drugog muškarca stalno je prisutna kod dečki i ovo je jedna od njihovih najvećih mana.

Izrezak

MALO ISKUSTVA U VEZAMA

Bez obzira na iskustvo, svaki se muškarac želi pokazati nježnijem spolu kako iskusan ljubavnik. Često lažu o broju djevojaka koje su imali, ali istina je da se strašno boje kako ne bi nešto pogrešno napravili u vezi i otkrili kako su zapravo jako “zeleni”.

5

DLAKE

Dlake na tijelu i glavi vječiti su problem muškaraca. Malo dlaka na tijelu – možda ne izgledaju dovoljno muževno? Previše dlaka – možda izgledaju zastrašujuće ili neuredno? Ćelavost je najgora stvar koja im se može dogoditi.

6

DIJETA

U prosjeku žene su češće na dijeti od muškaraca i rijetko ćete od njih čuti “Na dijeti sam.” Muškarci također brinu o svom tijelu i hrani koju unose. Svi želimo da smo zdravi i u dobroj formi, samo što muškarci rjeđe o tome govore.

7

KOLIKO JE PARTNERA IMALA NJEGOVA DJEVOJKA PRIJE NJEGA

Ako je žena imala više partnera nego muškarac prije nego što su se upoznali, muškarac će se morati usporediti s njima. Osim toga, brinuti će da je manje iskusan od vas. Najvažnije je da mu objasnite kako prošlost ostaje u prošlosti i da nema o čemu brinuti.

8

OTVORENO POKAZIVANJE EMOCIJA

“Ne plači! Ti si muškarac!” Ovo muškarci slušaju još od djetinjstva. Roditelji ih žele učiniti snažnim i sposobnim za zaštite svoje obitelji, ali to nije dobra ideja. Oni odrastaju u strahu da će izgledati slabo ako pokažu svoje emocije. Ne dolijevajte ulje na vatru i ne govorite mu kako bi se trebalo nositi s emocijama.

9

VEZE SA DJEVOJKOM

O tome kako sačuvati vezu napisano je “milijun” članak u raznim ženskim časopisima. Međutim, kada muškarac spomene ovu temu, žene se nađu u čudu. Naravno, muškarci su “brutalni” i ne bi trebali brinuti o sitnicama kao što je veza.

10

Izvor/Foto: brightside.me

Komentari