3. Sveučilišni dan kvalitete

Piše
Vedran Mikulić

Nov 27, 2019

U petak 29. studenoga 2019. od 10 do 12.30 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu održavat će se 3. Sveučilišni dan kvalitete.

Tema je ovogodišnjega Sveučilišnoga dana kvalitete „Međunarodna akreditacija – dodana vrijednost“.

Treći Sveučilišni dan kvalitete organizira se kako bi se skrenula pozornost na procese međunarodnih reakreditacija, posebno iskustva sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u ovome dijelu sustava osiguravanja kvalitete.

Program 3. Sveučilišnoga dana kvalitete započet će uvodnim obraćanjem ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmine Havranek, nakon čega će pomoćnica ravnateljice AZVO-a za visoko obrazovanje mr. sc. Sandra Bezjak održati uvodno predavanje o međunarodnim akreditacijama.

Program skupa nastavit će se izlaganjima o akreditacijama u području združenih studija koje će, uz prorektoricu za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu prof dr. sc. Mirjanu Hruškar, održati prof. dr. sc. Karmela Barišić s Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja je ujedno i članica Akreditacijskog savjeta AZVO-a, te mr. sc. Sandra Bezjak iz AZVO-a. Program 3. Sveučilišnoga dana kvalitete nastavit će se izlaganjima predstavnika triju sastavnica koji će govoriti o iskustvima svojih institucija u procesima međunarodnih akreditacija (Građevinski fakultet, Veterinarski fakultet, Ekonomski fakultet).

U ovom dijelu programa sudjelovat će dekan Građevinskoga fakulteta prof. dr. sc. Stjepan Lakušić i prodekan za nastavu izv. prof. dr. sc. Domagoj Damjanović, prodekan za znanost, poslijediplomske studije i cjeloživotno učenje izv. prof. dr. sc. Dean Konjević i prodekanica za kontrolu kvalitete Veterinarskoga fakulteta izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić te prof. dr. sc. Marina Dabić s Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Program 3. Sveučilišnoga dana kvalitete završit će obraćanjem rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa.

Moderatori skupa bit će prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Mirjana Hruškar i predsjednik Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Markučič.

Rezultati postupaka međunarodnih akreditacija pokazuju potencijal sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u daljnjem razvoju kvalitete, konkurentnosti i međunarodne prepoznatljivosti. Stoga je cilj 3. Sveučilišnoga dana kvalitete sagledati potencijalne izazove u ovim procesima kroz razmjenu međusobnih iskustava.

Komentari