Dobrovoljno darivanje krvi u sklopu projekta Regular Vampire Cup

Piše
Lorena Sikavica

Jan 15, 2018

Pridružite se Udruzi studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) na dobrovoljnom darivanju krvi u sklopu projekta Regular Vampire Cup u četvrtak, 18. siječnja 2018. godine u Petrovoj 3 (HZTM ) i spasite nekome život. 

Vampire Cup projekt je Međunarodne federacije studenata farmacije (eng. International Pharmaceutical Students’ Federation, IPSF) kojim se nastoji popularizirati darivanje krvi i potaknuti što više ljudi na tako plemeniti čin.

Dođite odmorni, povedite prijatelje i obitelj, ponesite osobnu iskaznicu i knjižicu darivatelja ako ju imate, a za sve ostalo će se pobrinuti ekipa iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu. Nakon darivanja, sve vas očekuje okrjepa i osjećaj zadovoljstva i sreće što ćete nekom pomoći!

Što se tiče tehničkih informacija, trebali biste imati najmanje 55 kg, a eventualni problem bi mogli predstavljati nedavni piercevi i tetovaže te konzumiranje alkohola i opojnih droga.

Budući da je minimalni razmak između dva darivanja za žene 3 mjeseca, a muškarce 4 mjeseca, pripazite na to, a sve ostale informacije možete naći na linku http://www.hztm.hr/hr/content/2/darivanje-krvi/3/kako-darivati/.

Pokažite svoju dobru stranu i odazovite se u što većem broju! 

Komentari