Jer svaka kap život znači

Piše
Petra Haleš

Mar 18, 2019

Početak novog semestra, dok smo još svježi i odmorni, idealno je vrijeme za darivanje krvi.

Upravo iz tog razloga Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 19. ožujka 2019. godine od 10 do 17 sati u prostoru Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Akcija se odvija u sklopu projekta Vampire Cup IPSF-a (International Pharmaceutical Students’ Federation-a) kojim se nastoji udruge članice potaknuti na popularizaciju darivanja krvi, posebno među studentskom populacijom. Projekt je koncipiran poput natjecanja u kojemu se udruge članice iz cijelog svijeta natječu u broju prikupljenih donacija krvi, sve u svrhu pomaganja što većem broju ljudi. Stoga s pravom možemo reći kako je svaka prikupljena doza bitna, a svaka kap može nekome značiti život!

Udruga je svake godine u samom vrhu prema broju prikupljenih donacija što je dokaz plemenitosti studenata, ali i ostalih sugrađana koji se odazovu akciji. Kako bi se akcija i ove godine uspješno provela i kako bi se pomoglo što više ljudi, pozivamo vas da se pridružite u utorak te povedete sa sobom kolege, prijatelje, članove obitelji, dečka/djevojku, što više-to bolje!

Za sve donatore Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu osigurao je bonove za ručak koje mogu iskoristiti u studentskom restoranu SC-a.

Komentari