AIESEC otvorio vrata – tramvaja!

Piše
Ana Leko

svibnja 26, 2016

Tramvaji u Zagrebu nisu svjetsko čudo, ali svakako je neobično kada se zagrebačkim tračnicama provoza AIESEC tramvaj kojemu je odredište dobra zabava, nova iskustva i upoznavanje različitih kultura.

U sklopu dana otvorenih vrata udruga koji su se ove godine obilježavali od 23. do 25. svibnja AIESEC Zagreb je u srijedu, 25. svibnja svima zainteresiranima ponudio informacije o udruzi ali i besplatnu vožnju tramvajem. Kontrole u ovom tramvaju nije bilo tako da je sve što su putnici morali imati sa sobom želja za novim iskustvima i upoznavanjem kultura.

DSC_0087

AIESEC tramvaj je u 14 sati krenuo s okretišta Borongaj prema Savskom mostu preko Glavnog kolodvora i Trga bana Josipa Jelačića, te istom trasom natrag do okretišta Borongaj.

Nova mala devetka, ovog je puta vozila pod AIESEC oznakom smjera te uz studente i srednjoškolce na stanicama je sakupljala i mnoge znatiželjne poglede. Ciljevi ove besplatne vožnje bili su kroz ovakav oblik događaja promicati važnost uključivanja mladih te ukidanja kulturnih barijera i upoznavanje multikulturalnosti kao prednosti u osobnom ali i profesionalnom razvoju, te promocija AIESEC-a, najveće globalne udruge mladih, i njezinih programa volonterskih i stručnih praksi u inozemstvu, ali i programa članstva u udruzi.

DSC_0443

Svi zainteresirani mogli su se provozati s AIESEC-om i saznati sve potrebne informacije, dok su na određenim stanicama članovi izlazili iz tramvaja te navedene programe predstavljali zainteresiranima koji nisu išli u smjeru Savskog mosta ili Borongaja. Tako se AIESEC-ovce moglo vidjeti i na glavnom zagrebačkom trgu, željezničkom kolodvoru, u studentskom centru te na drugim popularnim odredištima studenata. Uz članove udruge, putnici su imali priliku upoznati i članove drugih lokalnih odbora u Hrvatskoj, te internacionalne članove iz raznih zemalja svijeta kao što su Indija, Italija i Egipat.

Photo galerija (5 slika)

Odaziv studenata i srednjoškolaca je bio odličan, dok su besplatnu vožnju iskoristili i stariji građani, usput se informirajući o kulturama svijeta, a oni koji se nisu mogli provozati a htjeli bi saznati nešto više, informacije mogu potražiti na službenoj Facebook stranici.

Komentari