PET za Indirekt: Mali festival za velike emocije

Piše
Kristina Jelić

Mar 13, 2017

Indirekt festival, mali festival za velike emocije, održat će se od 1. do 4. lipnja, na intimnom prostoru Kampa Veli Jože u Savudriji, tik uz more, skrivenom u šumi borova.

Prvi dio lineupa petog izdanja Indirekta Music & Art Festivala su indie/folker Sir Croissant (BIH), Jakob Kobal(Slovenija),  Sofie From Seattle (Srbija), Cari Cari (Austrija) i  Mile Me Def (Austrija).

Igor Božanić aka Sir Croissant je indie folk glazbenik iz Banja Luke (BIH). Prije točno godinu dana samostalno je izdao EP Let Me Sleep, šest autorskih pjesama o gubitku voljene osobe. Jednostavnost, nježna gitara, šaputavi ambijentalni nemutirani vokal i ogoljeno srce ostavit će vas bez daha.

Jakob Kobal 22-godišnji je kantautor iz Slovenije koji svira emotivne indie folk pjesme na engleskom s utjecajima u rasponu od Kings of Convinience, Syda Barreta do Bena Howarda i Jeffa Buckleya. 

Sofie from Seattle je dark pop projekt koji čine članovi različitih bendova amerikana scene. Sofie trenutno nastupa kao čisto ženski bend u postavi koja se ustalila u prethodnom periodu (Đurđa, Milica, Aleksandra i Ivana).

Cari Cari su Stephanie i Alexander, energični indie/blues rock duo iz Austrije. Počeli su kao sporedni projekt, da bi doživjeli uspjehe poput pojavaljivanja u soundtracku serije Shameless, i to dva puta. Na njihovim nastupima se može čuti sintisajzer, zavodljiva gitara ukomponirana s južnjačkim beatovima bubnjeva, australski didžeridu i drombulje, a na vokalu se izmjenjuju i harmonično slažu. U Umagu će promovirati EP Amerippindunkler i neke nove pjesme.

Mile Me Deaf je trippy pop kolektiv iz Beča. Većina pjesama snimljena je u dnevnoj sobi multiinstrumentalista i producenta Wolganga Möstla (Sex Jams, Killed By 9v Batteries, Melt Downer) koji je jedan od najkreativnijih glazbenika austrijske scene. U nastupu uživo su popraćeni bendom i psihoaktivnim VJ-om.

Novi izvođači, ali i umjetnici i književnici stižu uskoro, čime Indirekt hrabro korača prema ideji da postane festival za sva četiri godišnja doba.

Photo galerija (5 slika)

Detaljnije na facebooku,

Komentari