Attackova tvornica – radionica sitotiska

Piše
Lorena Sikavica

Apr 13, 2016

Autonomni kulturni centar Attack kreće s proljetnim ciklusom radionica iz programa Attackove tvornice. Prva u nizu je radionica sitotiska koja će se održati od 18. do 21. travnja u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11.

Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam“ pristup pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji. Ova tehnika koristi se također i kao alternativna metoda samofinanciranja. Polaznici će kroz radionicu proći sve faze potrebne da bi se dobio gotov proizvod.

Faze radionice tako su podijeljene na sljedeće skupine:
* tehnička priprema – priprema opreme za tisak; priprema sita
* kreativna priprema – odabir i izrada motiva za tisak; digitalna obrada motiva za osvjetljavanje; odabir i priprema odgovarajućih boja i emulzija
* priprema za tisak – odabir materijala (tekstil, majice, torbe), odabir papira za tiskanje plakata i postera
* tisak – cijeli proces tiska s bojama i emulzijama do faze čišćenja sita

Završna izložba radova s radionice bit će otvorena na Ohoho festivalu.
Da biste se prijavili na radionicu sitotiska potrebno je da ispunite mali upitnik na sljedećem linku: https://goo.gl/eJboli zaključno sa 17. travnjem. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.
Voditelj radionice su majstori iz Sito(S)tisak Ateljea, Damjan Daje i Nikola Mijatović.

Projekt Attackova tvornica realiziran je uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport i zaklade Kultura nova.

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari