Besplatna radionica “Supotiva” 26. kolovoza u Splitu

Piše
Petra Haleš

Aug 20, 2017

Dana 26. kolovoza u Splitu će se održati prva besplatna edukativna radionica projekta „Suprotiva” na kojoj će mladi naučiti kako sastaviti prijedloge mjera i politika za poboljšanje kvalitete života.

Projekt “Suradnjom Protiv Apatije – Suprotiva” nastao je kao odgovor na: trenutačni položaj mladih u državi, problem neuključenosti s obzirom na promjene sutrašnjice i dezintegriranost lokalnih zajednica.

Mladi naše zemlje obeshrabreni su i nemotivirani za sudjelovanje u procesima donošenja odluka na državnoj razini. Posljedica takvog stanja je učestali osjećaj nemoći i razočaranosti koji često dovodi do iseljavanja iz zemlje.

Kroz projekat “Supotiva” mladi će moći izraziti svoje zahtjeve, potrebe, želje, mišljenja i statuse. Također, cilj je promjeniti “Nacionalni program za mlade” i uključiti lokalna tijela u rad za dobrobit naše mlade generacije zahtjevajući provođenje predloženih rješenja koja će izraditi na temelju događaja i istraživanja čim šireg mijenja.

Prvo ovakvo druženje mladih biti će održano u Splitu 26. kolovoza,  Studentski dom dr. Franjo Tuđman, ulica Cvite Fiskovića 3, s početkom u 9.30, a prisustovanje je besplatno.

Projekt je financiran sredstvima Europske Komisije kroz program Erasmus +.

Raspored susreta i prijavu možete obaviti ovdje.

Komentari