Besplatne vođene ture za studente u Muzeju čokolade

Piše
Petra Haleš

Jun 09, 2020

Svi znamo koliko loše vijesti i loše vrijeme utječu na naše raspoloženje. Dok znanstvenici diljem svijeta traže lijek za koronavirus u Muzeju čokolade Zagreb već imaju lijek za dobro raspoloženje.

U ovom neobičnom razdoblju u Muzeju čokolade Zagreb zadali su sebi zadatak – pozvati što veći broj ljudi da otkriju njihov lijek za čovječanstvo. Upravo zato nude svim studentima da tijekom lipnja, u pauzi od fakultetskih obaveza, od utorka do petka u 19:00 sati dođu na besplatne stručne vođene ture.

1

Osim što ćete u Muzeju čokolade Zagreb saznati da je čokolada 97 % svoje povijesti bila napitak, da su je djeca počela konzumirati tek u vremenu industrijske revolucije te da se u vremenu baroka vjerovalo da čokolada liječi neke teške bolesti, dobro ćete se i zabaviti glumeći konkvistadora Hernána Cortésa, velikog astečkog poglavicu Montezumu ili vozeći bicikl koji pokreće tvornicu čokolade. Sve ćete to popratiti gorkim i slatkim okusima krute i tekuće čokolade u šetnji kroz dugu i bogatu povijest omiljene slastice.

„Želimo studentima ponuditi cjelovit obilazak našeg muzeja. Svjesni smo koliko je teška godina iza njih i kako vrijeme ispitnih rokova donosi puno stresa. Baš zato nudimo slatku pauzu u danu svima onima koji vole čokoladu. Na početku razgledavanja naši posjetitelji umjesto karte dobivaju degustacijsku kutijicu u kojoj se nalaze fermentirano i osušeno zrna kakaovca te sve poznate vrste čokolade; tamna, mliječna, bijela i rubi. Napominjemo i kako je kušanje tekuće čokolade dozvoljeno u neograničenim količinama.“, navodi vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac uz napomenu kako će se prostor redovito provjetravati i dezinficirati te kako će posjetitelji na ulazu moći dezinficirati ruke.

2

Zbog odgovornosti prema posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera privremeno radno vrijeme Muzeja kroz tjedan je od 13:30 do 21:00 sat, a vikendom od 10:00 do 21:00. Zadnji ulaz u prostor Muzeja bit će moguć do 20:00 sati. Cijena studentske karte (uz predočenje iskaznice portala x-ica.com ili indexa) je 45,00 kn.

Studenti svoje mjesto u vođenoj turi od utorka do petka u 19:00 mogu rezervirati pozivom na broj 01 2092 966. Osim na hrvatskom vodstva mogu biti na engleskom i francuskom. Potrebno je unaprijed najaviti ako želite vodstvo na stranom jeziku.

Muzej se nalazi u Varšavskoj 5, na prvom katu ali ima pristup i liftom. Muzej čokolade Zagreb otvoren je na blagdan Tijelovo, 11. lipnja.

5

Komentari