Boostaj svoju karijeru – Career Booster stiže u Zadar

Piše
Ana Leko

Mar 31, 2017

Career Booster nastavlja se u Zadru gdje se očekuje sudjelovanje 150 studenata i mladih različitih usmjerenja koji će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati mini case studyje.

Career Booster održat će se od 5. do 7. travnja na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, a za sudionike je odlična prilika za učenje i usavršavanje, za poslušati inspirativne priče uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim trendovima i tehnologijama te povezivanje s poslodavcima iz različitih djelatnosti.

Nina Kraljić

Nina Kraljić

Career Booster omogućava studentima i mladima da steknu znanja i vještine potrebna za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci, kako upravljati svojom karijerom te dobiti potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu Career Boostera poslodavci iz različitih djelatnosti predstaviti će kompanije, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu i zapošljavanje. Sudionici će imati priliku rješavati četiri mini case studyja kompanija iz različitih djelatnosti. Održat će se i specijalizirane radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT, upravljanja karijerom, managementa, poduzetništva, prodaje, soft skillsa i slično.

Career Booster 10

Na Career Booster dolaze poznati govornici i predavači – Tomislav Fain – osnivač agencije Terra Travel, Marko Mišulić, CEO Rentlio, Martina Oljača (LIDL), Martina Knežević, voditeljica marketinga Turisthotela, Nenad Vertovšek, Anamarija Portada, Šime Vučetić i brojni drugi.

U sklopu speed datinga predstaviti će se brojni poslodavci poput Lidla, Turishotela, Terra Travel, Boutique hostel foruma, Solane Nin, Arsenala, Vir turizma, pri čemu će LIDL održati i radionicu S faksa na posao.

Organizator Career Boostera u Zadru je Start-Up udruga i Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, a u projektu će sudjelovati 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga.

U projektu mogu sudjelovati dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti…) i mlade osobe do 30 godina s VŠS i VSS. Sudjelovanje u svim aktivnostima projekta je besplatno, a prijaviti se može najkasnije do 4. travnja.

Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na web stranicama udruge, Facebook stranici natjecanja ili postaviti upit na start.up.udruga@gmail.com.

Career Booster održan je u šest gradova u Hrvatskoj, pri čemu je sudjelovalo 1300 sudionika. Nakon Zadra, slijede izdanja i drugim gradovima u Hrvatskoj, a potom su predviđena gostovanja u većim gradovima JI Europe. Kroz projekt dvadesetak je sudionika zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve. Uspješne priče pojedinaca mogu se pogledati na You Tube kanalu.

Tekst i fotografije: Objava za medije

Komentari