Dvadesetak studenata Libertasa u samoizolaciji

Piše
Vedran Mikulić

Jun 23, 2020

Dvadesetak studenata Međunarodnog sveučilišta Libertas od jučer je u propisanoj samoizolaciji nakon što su obaviješteni da su u petak, u popodnevnim satima pisali ispit sa studentom koji je Covid pozitivan.

Studenti i profesor u trenutku pisanja ispita nisu imali saznanja da je student zaražen, a ispit su pisali u dvorani sat vremena. Iako studenti svjedoče da im je na ulazu izmjerena temperatura, izdana mjera samoizolacije svakako ih je uplašila, piše Večernji.hr.

“U nedjelju iz Andrije Štampara dobili smo obavijest i zamoljeni smo dati popis studenata koji su bili u dvorani na pisanom ispitu. Iz mjera predostrožnosti studentima su epidemiolozi izdali mjeru samoizolacije u trajanju od 14 dana. Svi su studenti za sada dobro. Nitko nije prijavio simptome”, kazao je Duško Pavlović rektor Libertasa.

Rektor potvrđuje da su na fakultetu bile poštovane mjere te je prostor redovito dezinficiran, a na pitanje zašto su studenti ipak pristupili fizičkom ispitu, odgovara da su se vodili epidemiološkim mjerama kao da ugroze nije bilo. Sada će svi rokovi i ispiti biti održani o line, poručio je rektor.

Komentari