Erasmus Plus – još malo pa nestalo

Piše
Diana Radobuljac

Sep 02, 2016

Posljednji rok za prijavu projekata u program Erasmus Plus za područje mladih je 4. listopada 2016., a na raspolaganju je ostalo još 812.564,27 eura.

Erasmus Plus je program čiji je cilj jačanje kvalitete rada s mladima i neformalno učenje za mlade osobe u Europi. Ono što ga čini najprivlačnijim je to što omogućuje mladima da se obrazuju u brojnim zemljama Europe, kao i izvan nje te razvijaju nove vještine i sposobnosti koje će im olakšati pronalazak radnog mjesta.

Program Erasmus Plus baziran je na tri ključne aktivnosti. Prva se odnosi na Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, a u sklopu nje može se sudjelovati u razmjenama mladih i Europskoj volonterskoj službi.

Druga, pod nazivom Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, nudi organizacijama mladih mogućnost sudjelovanja u Strateškim partnerstvima, transnacionalnim inicijativama mladih kao i izgradnji kapaciteta. Treća, ali ne i manje važna aktivnost odnosi se na Sastanke mladih i donositelja odluka s posebnim naglaskom na Strukturirani dijalog.

U Erasmus Plus programima mogu sudjelovati mladi u dobi između 13 i 30 godina, organizacije mladih i drugi sudionici koji imaju aktivan interes za pitanje mladih.

U kasici prasici programa Erasmus Plus ostalo je još 812.564,27 eura, stoga požurite osigurati svoje mjesto u nekim programskim aktivnostima. Koliko znamo, a ispravite nas ako griješimo, još nitko nije požalio što se prijavio i sudjelovao u Erasmus Plus projektu.

Više informacija pogledajte na webu.

O Erasmus+ programu

Izvor: Infozona

Komentari