Europski juniorski kup u triatlonu

Piše
Ana Leko

Aug 08, 2016

Nakon ESI 2016. koje su žarile i palile studentskim sportom u srpnju, Zagreb će u rujnu biti domaćin još jednog međunarodnog natjecanja – Europskog juniorskog kupa u triatlonu.

Nakon uspješno organiziranih Europskih sveučilišnih igara, koje su u srpnju održane u Zagrebu i Rijeci, glavni grad Hrvatske bit će domaćin još jednom velikom međunarodnom natjecanju u ovoj godini – Europskom juniorskom kupu u triatlonu. Natjecanje će se održati na jezeru Jarun 18. rujna i na njemu će se za najsjajnija odličja boriti više od 400 mladih sportaša iz više od 30 europskih zemalja.

Triatlon je jedan od najzahtjevnijih, ali i najbrže rastućih sportova u svijetu. Tim multidisciplinarnim sportom, koji objedinjuje plivanje, biciklizam i trčanje, u Hrvatskoj se bavi više od tisuću rekreativnih i profesionalnih sportaša, a na Europskom kupu za odličja najboljih u timu Hrvatske borit će se osvajači već brojnih medalja s juniorskih natjecanja. Među njima su talentirani i vrlo perspektivni sportaši Josip Živković iz Zagreba te Luka Paliska i Elizabeta Vitasović iz Pule, u koje se polažu velike nade i što se tiče budućih natjecanja u seniorskoj kategoriji.

Europski juniorski kup u triatlonu održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Izvor: Turistička zajednica Grada Zagreba

Komentari