Fakultetsko vijeće traži smjenu dekana Previšića

Piše
Iva Bucić

Jun 17, 2016

Nakon višesatne rasprave, sa 46 glasova za, 34 protiv i tri nevažeća glasa Fakultetsko vijeće zagrebačkog Filozofskog fakulteta odlučilo je pokrenuti smjenu dekana Vlatka Previšića.

Članovi Vijeća jučer, 16, lipnja, zatražili su smjenu dekana po čak 12 točaka. Optužuju ga zbog opstrukcije rada Fakultetskog vijeća, nepoštivanja Statuta, cenzuriranja studenata i nelegitimne smjene prodekanice Branke Galić koja se javno usprotivila ugovorima, a Previšiću se posebno zamjera pokušaj nasilnog sklapanja ugovora o zajedničkim dvopredmetnih studijima s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.

Ugovor s KBF-om vjerojatno će doživjeti krah, s Previšićem ili bez njega, a pitanje bi se na dnevnom redu Vijeća trebalo naći krajem lipnja. O ugovoru se posljednjih tjedana glasalo i na odsjecima vijeća FFZG-a, a integraciju su podržala tek 3 od 23 odsjeka.

Što se razrješenja tiče, u Statutu FPZG-a stoji kako se u sljedeća dva mjeseca postupak razrješenja treba privesti kraju, a u međuvremenu dekan ima pravo očitovati se o tom zahtjevu.

Izvori: HRT, tportal

Komentari