Festival svjetla po prvi put u Zagrebu!

Piše
Dijana Šimunić

Mar 07, 2017

Festival svjetla već se godinama tradicionalno održava u europskim metropolama kao što su Lyon, Amsterdam, Helsinki, Prag, St. Petersburg i Berlin. Sada je na redu i Zagreb!

Od 16. do 19. ožujka u Zagreb dolazi Festival svjetla, spektakl koji je organizirala Turistička zajednica grada Zagreba uz podršku Grada Zagreba. Ovo je ujedno i prvi put da će se u našem glavnom gradu održati ovakva vrsta zabavnog programa.

Zanimljivi sadržaji po cijelom Zagrebu

Svi zainteresirani posjetitelji imat će priliku uživati u audiovizualnim instalacijama i projekcijama na različitim lokacijama u gradu: Vranicanijevoj poljani, platou Gradec, Jezuitskom trgu, Galeriji Klovićevi dvori, Kuli Lotrščak, tunelu Grič i Tomićevoj ulici. Na svakoj od ovih lokacija bit će ponuđene različite atraktivne predstave, projekcije i ostali sadržaji. Program će se održavati svaki dan od 19 do 23 sata. dok će tunel Grič biti otvoren od 18 sati.

Tema proljeća

Glavna tema festivala je proljeće, tema koja predstavlja buđenje, rast i renesansu. Ovaj festival već se godinama tradicionalno održava u nekim najvećim europskim metropolama kao što su Lyon, Amsterdam, Helsinki, Prag, St. Petersburg i Berlin.

Dobra vijest je da je za sve posjetitelje ulaz potpuno besplatan, pa ne postoji nijedan izgovor zašto biste propustili ovaj svjetlosni spektakl!

Više informacija nalazi se na stranicama Festivala.

Komentari