Urban & 4, My Baby i Antenat prva imena TFF-a

Piše
Kristina Jelić

Mar 08, 2017

Najdugovječniji festival kratkometražnog filma u Hrvatskoj, Tabor Film festival, osim projekcija u tri kina i ove će godine imati bogati glazbeni program na čak pet pozornica, a na konferenciji za medije održanoj u samom dvorcu najavljeni su nastupi Urbana & 4, amsterdamskog benda My Baby, Antenata i J.R. Augusta.

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala održat će se u prekrasnom dvorcu Veliki Tabor u Desiniću od 6. do 9. srpnja. Konferenciju za medije otvorili  su Nadica Jagorčec, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Sadržaj TFF-a

Ove godine je u konkurenciji kratkometražnog filma prijavljeno više od 1000 radova iz 80-ak zemalja. Program će se sastojati od dva natjecateljska programa u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji gdje su zastupljeni filmovi svih rodova (animirani, dokumentarni, igrani, eksperimentalni). Predstavit će se i nekoliko retrospektiva, izbor dječjeg programa – Kiki te TFF programi kao što su Zagorski specijal, Sound&Vision i Noć žive publike, uz urnebesnu interakciju s gledateljstvom.

Glazbeni program

Glazbeni program festivala će ove godine uključivati više od 30 izvođača, DJ-eva i live actova na pet pozornica. Osim već spomenutih imena, posjetitelji će moći uživati u prekrasnom ambijentu i akustici dvorca na Tabor Varosh stageu, dočekati zalazak sunca uz pogled na zagorske brege na Sunset stageu, čuti kako zvuči glazba u sobi za mučenje, plesati do zore na pozornici Taborska vatra ili uživati u hrani i jazzu u restoranu Grešna gorica. Krajem ožujka bit će otvoren natječaj za hrvatske i slovenske bendove, a Festival će imati i dva službena warm up koncerta: Drvored u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 27. travnja i Repetitor 6. svibnja u zabočkom Regeneratoru.

Fotka Lineup 2017

Novosti festivala

Ove godine posebnost festivala su i brojna predavanja, promocije knjiga i radionice. O budućnosti obrazovanja govorit će Boris Jokić, jedan od najvažnijih aktera kurikularne reforme, koji će voditi i jutarnju tjelovježbu.

Promocija knjige Vjera u dijalog autora Zorana Grozdanova i Nebojše Zelića bit će prava prilika za razgovor između sekularnog i religijskog. Radionicu snimanja i fotografiranja dronom vodit će Ivan Vidaković iz Hexa Worxa.

Prijevoz će i ove godine biti osiguran iz Zagreba, kao i festivalski shuttle koji će povezivati sve najvažnije festivalske lokacije tijekom njegovog trajanja. Kamp će biti otvoren dan prije i dan nakon Festivala. Svi posjetitelji imat će posebne popuste na ulaznice za Terme Olimia i Terme Tuhelj koje se nalaze nedaleko od Desinića, a oni mamurni će se svako jutro moći osvježiti na Mamurluk Corneru u organizaciji mini mljekare Veronika.

Photo galerija (4 slika)

Komentari