FlixBus se od ponedjeljka vraća na hrvatske ceste

Piše
Vedran Mikulić

svibnja 07, 2020

Nakon popuštanja mjera sigurnosti Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te donošenja novih mjera i uputa o ponašanju u javnom međužupanijskom prijevozu putnika, FlixBus se s 11. 5. 2020.  ponovno vraća na ceste unutar granica Hrvatske.

˝Cilj nam je nastaviti pružati uslugu zelenog i pristupačnog putovanja svima. Prilagodit ćemo se trenutnoj situaciji kako bi naše putnike prevezli ugodno i sigurno do njihovih destinacija, za početak unutar granica Republike Hrvatske. Od samih početaka sigurnost putnika nam je prioritet te smo i sada strpljivo čekali mjere HZJZ-a i Stožera civilne zaštite kako bismo ispravno postupali u daljnjoj zaštiti naših putnika. Mjere smo ispoštovali, te se iznimno veselimo ponovnom susretu s našim putnicima.˝ – izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

FlixBus se uz svoje domaće autobusne partnere vraća na hrvatske ceste povezujući Zagreb, Split, Varaždin, Gospić, Zadar, Posedarje, Bibinje, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Biograd n/m, Kaštel Sućurac i Trogir poštivajući sve mjere sigurnosti za vrijeme trajanja epidemije.

Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta.

bus

˝Sigurnost putnika i vozača u ovom je trenutku najvažnija. Stoga smo odmah zatvorili prodaju prvog reda sjedala radi zaštite vozača, a putnike raspoređujemo prema uputama dijagonalno na sjedala. Vozači su obavezni nositi maske i rukavice kao i dezinficirati svoj prostor, dok se putnicima prema danim uputama i mjerama preporučuje da nose vlastite maske za dodatnu zaštitu.˝dodaje Grbeša.

Daljnje mjere preventivne zaštite odnose se na dezinfekciju autobusa koja će se vršiti prilikom završetka svake vožnje kao i dezinfekcijska sredstva koja će biti dostupna svim putnicima po ulasku u prostor autobusa. Uz navedeno putnici će ulaziti u autobus na stražnja vrata, karte putnika će se i nadalje registrirati bez fizičkog dodira putem QR kodova i mobilnih aparata vozača, a toaleti u samim autobusima radi sigurnosti bit će zatvoreni za upotrebu do daljnjega.

˝Cilj nam je osigurati putnicima što ugodniji i sigurniji boravak u našim autobusima dok se nastojimo vratiti normalnom tijeku svojih života.˝ – zaključuje Grbeša.

Daljnje uspostavljanje FlixBus mreže linija

Prijevoz putnika na domaćim linijama unutar Hrvatske započeo je s manjim dnevnim brojem polazaka te povezivanjem samo određenih destinacija. Kako će nadalje mjere Stožera civilne zaštite popuštati, tako će FlixBus otvarati nove domaće, a kasnije i međunarodne linije.

U nadolazećim tjednima očekuje se povezivanje novih destinacija prema samom jugu Hrvatske, a sve u skladu s uputama Stožera. S obzirom na važnost cestovnog, odnosno autobusnog prometa u turističkom sektoru, otvaranje granica i popuštanje mjera osigurat će novi priljev turista koji su FlixBusom stizali u Hrvatsku u znatnom broju. Porast broja turista koji su stizali iz inozemstva FlixBus autobusima, iz sezone u sezonu rastao je i do 80% prema određenim destinacijama.

Svi dostupni polasci te cijene mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem besplatne mobilne aplikacije.

Foto: x-ica

 

 

Komentari