Portugal prvak Europe

Piše
Mateo Galić

Jul 10, 2016

Točno mjesec dana nakon početka, završilo je Europsko nogometno prvenstvo EURO 2016 u Francuskoj. Nakon finalne utakmice između Francuske i Portugala dobili smo novog prvaka Europe u nogometu, Portugal.

Završilo je Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj EURO 2016. Finalnu utakmicu na Stade de Franceu u Parizu odigrale su reprezentacije Francuske i Portugala. Nakon regularnog dijela, koje je završilo bez pogodaka, u 109. minuti drugog nastavka, prekrasan pogodak postiže Eder. Na kraju je to bio pogodak koji je Portugalu donio prvi naslov prvaka Europe u povijesti.

Finale je obilježila ozljeda najboljeg igrača današnjice Cristiana Ronalda i to već u 8. minuti kada je u njega neoprezno ušao francuski reprezentativac Payet. Pokušao se kapetan Portugala vratiti na teren, ali ga je već u 25. minuti morao napustiti, a zamjenio ga je Quaresma. Međutim, i bez Ronalda Portugal je ostvario uspjeh koji nitko nije očekivao.

I dok žalimo što nismo gledali naše vatrene u završnici ovog natjecanja, ipak možemo biti zadovoljni viđenim. Bilo je tu lijepih pogodaka, sjajnih poteza pojedinaca i prekrasnih dekora navijača.

Ljubitelji nogometa – vidimo se za dvije godine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Komentari