Otvara se najduži viseći most za pješake na svijetu

Piše
Vedran Mikulić

Oct 11, 2020

Most je izgrađen čak 175 metara iznad zemlje te je širok 1,2 metra. Napravljen je od čeličnih kablova i metalnih rešetaka te je postavljen između dva betonska tornja.

Šezdesetak kilometra od Porta, u portugalskom gradiću Arouca uskoro se otvara najduži pješački viseći most na svijetuDug je čak 516 metara, po čemu je dobio i ime 516 Arouca.

Most nadvisuje kanjon rijeke Paive, izgrađen je čak 175 metara iznad zemlje te je širok 1,2 metra. Napravljen je od čeličnih kablova i metalnih rešetaka te je postavljen između dva betonska tornja.

Da biste prošli od jednog do drugog kraja, potrebno je pet do deset minuta. Dakako, vrijeme se može i povećati ovisno o tome hoće li zastati tijekom hodanja iz straha od visine ili želje da se divite spektakularnim prizorima na kanjon.

Most 516 Arouca trebao bi biti otvoren tijekom sljedeće godine, no točan datum još uvijek nije poznat. Tada će službeno svrgnuti s trona dosadašnjeg pobjednika, najduži viseći most za pješake – most Charlesa Kuonena u Zermattu u Švicarskoj, koji je dug oko 500 metara, prenosi punkufer.hr.

Kako izgleda hodati po najdužem visećem mostu na svijetu, provjerite u YouTube videu općine Arouca.

Foto: YouTube

Komentari