FUNK day u Koprivnici number 2

Piše
Antonia Hrgović

svibnja 25, 2016

Jednodnevni festival FUNK day, imat će svoje drugo izdanje ove subote, 28. svibnja, u Kampusu u Koprivnici, s početkom u 20 sati.

Festival organizira Forum udruga nezavisne kulture FUNK – savez četiriju koprivničkih udruga: RockLive, Kopriva, maMUZE i Pod galgama, kojemu se naknadno pridružuje i udruga Atelieri Koprivnica.

Ako niste iz Koprivnice i zbunjuje vas mjesto odvijanja ovog eventaKampus– slijedi objašnjenje. Naime, sve ove udruge se okupljaju oko jednog zajedničkog cilja: dobivanja na korištenje prostora u koprivničkom kampusu, jednom od objekata koji pripada kompleksu bivše vojarne – objekt 16.

Namjera Foruma je taj objekt pretvoriti u novi društveno-kulturni centar potpuno nezavisnog i autonomnog karaktera, u kojem bi udruge članice mogle slobodno provoditi svoje aktivnosti za koje trenutno ne postoji drugi adekvatan prostor u gradu Koprivnici.

Od osnivanja do danas, udruge su u objektu održale već brojne aktivnosti: RockLive festival, Street art festival te niz koncerata i radionica. FUNK day je dan predstavljanja dosadašnjeg rada i planova za budućnost njegovih udruga, ali i promocije koprivničke glazbene scene.

Tako će na ovogodišnjem FUNK day-u nastupiti četiri benda: Rens Argoa, Pepel Puh, Blue Hour Ferry i Ogenj, a nakon svirke slijedi slušaonica koju će voditi dj Dr. Rockso.

A FUNK već najavljuje aktivniju godinu u odnosu na prošlu, pa tako za ljeto najavljuju gostovanje Tabor film festivala i DORF-a.

Sve detalje možete pronaći na Facebooku.

Komentari