Kako produžiti “životni vijek” najlonkama?

Piše
Petra Haleš

Jun 12, 2017

Najlonke su već 75 godina pojam ženskog seksepila, erotski izazov, ali i neiscrpna inspiracija i rekvizit filmskih redatelja. 

Najlon-čarape, popularne najlonke, izumio je 1939. godine američki kemičar Wallace Carothers, a reklamirale su se sloganom “jače od čelika, a prozračnije od paukove mreže” i doslovno zaludile svijet. Zbog njih su 1945. godine, kada je američki proizvođač Du Pont objavio kako prestaje s proizvodnjom padobrana i da se poslije ratne stanke vraća proizvodnji najlonki, izbili tzv. najlonski nemiri.

1

Nažalost, njihov životni vijek nije dug, i već poslije kraćeg nošenja, pojavljuju se izvučene niti. Donosimo vam jedan vrlo neobičan savjet kako produžiti “životni vijek” najlonkama. Sve što trebate učiniti je da nove najlonke zamrznete u zamrzivaču.

Zvuči nevjerojatno i pomalo suludo ali vjerujte da ovaj trik savršeno djeluje. Kada kupite nove najlonke, malo ih namočite i stavite u zamrzivač. Nakon potpunog zamrzavanja, izvadite ih , odmrznite i osušite. Zamrzavanjem najlonki vlakna jačaju i samim tim vijek trajanja čarapa bit će puno duži.

Ako ne vjerujte, probajte slobodno, nemate što izgubiti…

Komentari