4 brza i jeftina rješenja za njegovana stopala

Piše
Lorena Sikavica

Jun 14, 2017

Na tržištu se može naći puno proizvoda koji hidratiziraju suha stopala, ali postoje i vrlo učinkoviti proizvodi koje imate u svojoj kuhinji ili kupaonici.

Pjena za brijanje

Nanesite veću količinu pjene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomiješajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu te dobro natopite ručnik. Dok su stopala još napjenjena omotajte ih ručnikom i ostavite da odstoji oko pola sata.
Istim ručnikom lagano trljajte stopala skidajući pjenu. To će ukloniti grubu i suhu kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

Biljno, maslinovo ili kokosovo ulje

Ovo je još jedna vrlo učinkovita metoda, a sve što trebate jest malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mjesta.
Radite li to navečer, nakon što ste utlrljali ulje navucite par čistih pamučnih čarapa i oostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidratizirana, a ružna ispucana koža će nestati. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta tjedno ukoliko su vam stopala jako suha, a pete ispucane.

Vazelin

Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv raspucanih i pocrnjenenih stopala. Samo ga nanesite po cijelim stopalima i obucite čiste pamučne čarape za spavanje. Ukoliko to radite tijekom dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

Solna kupka

Topla solna kupka odličan je recept za liječenje ispucale pete. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomiješajte i uronite stopala na petnaest minuta. Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, te obucite čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate – dobit ćete njegovana stopala za pokazivanje.

Komentari