Kalkulator spavanja

Piše
Mateo Galić

Jan 17, 2021

Legli ste dovoljno rano, niste se budili tijekom noći, a ujutro se osjećate kao da vas je neko pretukao u snu? Izračunajte koliko sna vam točno treba.

Stručnjaci sada kažu da nije dovoljno samo otići spavati na vrijeme, nego i u pravo vrijeme. Na internetu postoji kalkulator spavanja koji na temelju medicinskih podataka o spavanju, računa koliko vam točno treba sna svake noći i kada trebate ići na počinak.

Kalkulator spavanja temelji se na ciklusima sna koji su ključni za dobar noćni odmor. Čovjek tijekom noći ima pet ili šest ciklusa koji traju oko 90 minuta. Stoga, ravnate li se po ciklusima, ovako bi trebalo izgledati vaše spavanje.

Ukoliko trebate ustati u sedam, na spavanje bi trebali ići u 21:45, 23:15, 00:45 ili u 02:15, kako bi se prirodno naspavali.

“Prosječnom čovjeku treba 15-ak minuta da utone u san. Dobar noćni san se sastoji od pet do šest ciklusa spavanja. Korištenjem formule koja je bazirana na našem prirodnom tjelesnom ritmu, naš će vam kalkulator izračunati točno vrijeme kada trebate ići na počinak”, poručuju tvorci kalkulatora spavanja.

Ovdje možete sami izračunati kada morate ići u krevet.

Foto: Pixabay

Komentari