Kravat pukovnija proslavila svoj dan

Piše
Ana Leko

Jul 11, 2016

Najljepša turistička atrakcija Grada Zagreba, Kravat pukovnija, proslavila je svoj dan s građanima i turistima na zagrebačkom Dolcu.

U nedjelju 10. srpnja, Počasna satnija Kravat pukovnija proslavila je svoj dan, Dan Kravat pukovnije, s građanima Grada Zagreba, ali i brojnim turistima koji su uživali u vojno-povijesnom spektaklu.

?????????????????????

?????????????????????

Svečanost koja se održala na platou Dolca, u samom srcu Zagreba, uveličala je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba kojoj je svečani prijavak povodom Dana Kravat pukovnije jučer podnio Hrvoje Bušić, zamjenik zapovjednika Počasne satnije Kravat pukovnije.

_DSC7975_A

Martina Bienenfeld je potom izvršila pregled postroja, a u sklopu otvorenja središnjeg programa proslave Dana Kravat pukovnije, pridružili su joj se i Latica Ivković, ispred Grada Zagreba i Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Marijan Bušić, ravantelj neprofitne Ustanove Academia Cravatica.

Photo galerija (17 slika)

Središnja proslava Dana Kravat pukovnije trajala je od 17 sati pa sve do 21 sat, a mnogobrojni znatiželjnici koji su u njoj sudjelovali, okušali su se u streličarstvu, borbi sabljama, borbi za buzdovan, jahanju na konjima Kravat pukovnije, dok su najmlađi jahali ponije, a u sklopu programa, upriličena je i prigodna izložba povijesnog oružja.

Foto: Milan Krkač

Komentari