Crnogorci organiziraju takmičenje u samoizolaciji

Piše
Vedran Mikulić

Jan 10, 2021

Kako se lijenost stoljećima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organiziralo takmičenje u ležanju. 

Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizirati takmičenje u samoizolaciji.

Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

– Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka –  navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura.

Takmičenje počinje 5. veljače, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora puno je onih koji bi „da odmore i da zato budu plaćeni“.

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam natjecatelja.

Foto: Pixabay

Komentari