Sjajna inovacija zagrebačkih studenata

Piše
Petra Haleš

Jan 13, 2021

Nakon pobjede na EIT Health Innovation Days Zagreb, interdisciplinarni tim ShiftIT osvojio je peto mjesto u međunarodnoj konkurenciji 31 tima iz 22 države Europske unije.

Odličan rezultat postigli su zagrebački studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Kineziološkog te Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon pobjede na EIT Health Innovation Days Zagreb u organizaciji Sveučilišta, njihov je interdisciplinarni tim ShiftIT osvojio odlično peto mjesto na EIT Health i-Day Winner’s Event 2020 u međunarodnoj konkurenciji 31 tima iz 22 države Europske Unije.

Peto mjesto donijelo im je mentoriranje i edukaciju unutar EIT Health mreže u vrijednosti od 2000 eura što će im olakšati realizaciju ideje.

Tim čine studenti fakulteta različitih znanstvenih područja: Fanika Lukačević (FSB), Tanja Lakić (FER), Nikola Horvat (FSB), Fran Masnjak (KIF) i Tomislav Vulić (EFZG/KIF).

1

Dio atmosfere možete pogledati OVDJE.

Vjerojatno ne postoji trenutak u novijoj povijesti u kojem su inovacije u zdravstvu važnije nego sada. Istovremeno smo postali svjesni koliko su tehnološke inovacije značajne za sveopće unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite. Realizacija takvih ideja u tržišno spremne proizvode i usluge, misija je EIT Health zajednice znanja i inovacija kako bi stanovnicima Europe omogućili duži i zdraviji život.

Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu u ulozi EIT Health Huba za Hrvatsku kroz povezivanje edukacije, istraživanja i poslovanja, potiče razvoj zdravstvenih inovacija u Hrvatskoj, prenosi universitas-portal.hr.

2

Nedavno završeni EIT Health Innovation Days 2020 Zagreb jedan je od programa EIT Health Huba Hrvatska s ciljem inspiracije i motivacije studenata svih disciplina da se uključe u razvoj ideja koje mijenjaju život – inovacija u zdravstvu.

Komentari