Dan Muzičke akademije: Poruka dekana

Piše
Vedran Mikulić

Jan 13, 2021

2021. godina – u kojoj ćemo obilježiti stotu obljetnicu osnivanja Muzičke akademije – može biti samo bolja od prethodne, a učinit ćemo sve da bude još i bolja od toga, poručuje dekan Igor Lešnik.

Drage studentice, dragi studenti, poštovane kolegice, poštovani kolege, drage zaposlenice, dragi zaposlenici, svima vam čestitam Dan Muzičke akademije.

Naš Dan – 12. siječnja 2021. – prvi puta nismo obilježili nizom događanja u zgradi. Iz poznatih razloga neće biti svečane sjednice niti koncerata Zagrebačkih solista i Zagrebačke filharmonije s kojima već godinama ovom prigodom u siječnju nastupaju naši studenti i profesori. Također su morali biti otkazani mnogi koncertni termini naših ciklusa a nastavu i nadalje izvodimo kombiniranim načinom rada u zgradi te na daljinu.

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje i u kojem su – uz stradanja svih koji tamo žive – na različite načine trpjeli i nadalje trpe i naši studenti, ovoga časa nemamo mnogo razloga za slavlje.

S druge strane, 2021. godina – u kojoj ćemo obilježiti stotu obljetnicu osnivanja Muzičke akademije – može biti samo bolja od prethodne, a učinit ćemo sve da bude još i bolja od toga. Projekte koji se nisu mogli održati ostvariti ćemo u odloženim terminima čim se za to steknu uvjeti a one planirane za idućih nekoliko mjeseci s pripremama koje su već u tijeku nastojat ćemo održati u planiranim terminima.

Dan otvorenih vrata održat ćemo 23. siječnja 2021. na daljinu, a dio materijala koje pripremamo za tu prigodu je i kratki video pregled s izborom iz naših događanja u protekloj kalendarskoj godini za koje smo imali dostupne zapise. Možete ga pogledati na OVOJ poveznici.

Nadam se kako će vam taj kratki pregled dijela naših zajedničkih ostvarenja iz proteklog razdoblja – između ostalog izrazito nepogodnog i za izvođačke umjetnosti – ipak malo uljepšati današnji dan.

Srdačno vas pozdravlja,

Vaš dekan prof. art. Igor Lešnik

Foto: x-ica.com

Komentari