Lacoste mijenja svoj logo

Piše
Vedran Mikulić

Mar 08, 2018

Svjetski poznata francuska tvrtka Lacoste odlučila je promijeniti svoj daleko poznati logotip krokodila. Razlog, pomoć ugroženim životinjama.

Bright Side je prikupio informacije o projektu Lacoste i Međunarodne organizacije za očuvanje prirode (IUCN). Njihov je cilj pomoći ugroženim životinjskim vrstama.

Od osnutka tvrtke 1933. godine, krokodil je uvijek bio logotip i nikada se nije mijenjao. Teško je i zamisliti da bi ga nešto moglo zamijeniti. Ova svjesna i privremena promjena od strane Lacostea dat će svakome priliku kupiti ikonsku majicu, ali s drugim logotipom. Ova promjena je dio njihovog nastojanja da se istakne i podupre zaštita ugroženih životinjskih vrsta.

Majice će biti u prodaji u ograničenim količinama, a umjesto krokodila na njima će biti sumatranski tigar, crni crested gibbon, papagaj sova, Javan rinoceros, vaquita i druge rijetke životinje.

Suradnja Lacoste i IUCN trajat će tri godine, a planira se prodati oko 1.775 bijelih polo majica. Upravo je to broj ugroženih vrsta na svijetu. Svaka majica košta 183 dolara, a sav novac prikupljen od prodaje biti će uplaćen u fond IUCN-a i koristit će se isključivo za zaštitu navedenih životinja od izumiranja.

Broj bijelih polo majica koji prikazuju svaku vrstu rijetke životinje jednak je broju živih životinja u ovom trenutku. Na primjer, postoje samo 350 sumatranskih tigrova i 67 Javanova rinoceroza.

The 🐊 is leaving its iconic spot… Stay tuned tomorrow.

Objavu dijeli Lacoste (@lacoste)

Ovaj je projekt predstavljen tijekom Pariškog tjedna mode gdje je brand također pokazao svoju novu kolekciju inspiriranu prirodom.

Ako ipak ne možete zamisliti Lacoste bez svog uobičajenog logotipa, nemojte biti tužni. Krokodil će ostati na ostalim stvarima, a samo ta zbirka bijelih polo majica imat će drugačiji logotip za sada.

Izvor: brightside.me

Foto: Lacoste Instagram

Komentari