Mudrost Velike Arkane – Pustinjak

Piše
Branka Kovač

Sep 19, 2016

Velika Arkana koja se povezuje s horoskopskim znakom Djevice je karta Pustinjaka. Njegov cilj je samospoznaja. On se odvaja od svijeta da bi našao odgovor na pitanje – Tko sam ja? 

Svaka karta Velike Arkane je dio znanja o postojanju. Velika Arkana koja se povezuje s horoskopskim znakom Djevice je karta Pustinjaka. Kada smo u priči Pustinjaka, odvajamo se od svijeta da bi našli odgovor na pitanje – Tko sam ja?

pustinjak

Photo: Martina Ribarić

X-ica: Kako ste postali Pustinjak?

Pustinjak: Krenuo sam kao Luda, bio sam potpuno otvoren, stopljen s okolinom. Nisam radio razliku između sebe i drugih. Kao Mag sam naučio usmjeravati sve te sile koje su me prožimale. Bilo mi je jako zabavno, radio sam svakakve gluposti. Onda mi je dosadilo. Prepustio sam se, dopustio da me te sile vode kroz život, i uživao u naslućivanju gdje bih mogao doći. Blaženo je to stanje u kojemu nemaš potrebu ništa činiti, reagiraš kako stvari dolaze, i povezan si sa svime što postoji. Postao sam Visoka Svećenica. Carica, Car i Hijerofant su me uveli u materijalni svijet. Ne bih o njima, ne zanima me to više. Hijerofant mi je prenio sve što zna, bogata je tradicija ljuskog znanja o duhu. Ali osjećam da postoji nešto više. I ne želim da mi itko pametuje. Imao sam puno svjetovnih želja i kroz Ljubavnike sam doživljavao svakakva nova iskustva. Trčao sam za svime što mi je ugrijalo srce, sjeo sam u Kočije da bih dobio ono što želim. U Kočijama sam osjetio da sam dio ovog svijeta i da imam pravo živjeti svoj život, na svoj način. Koliko god da sam drugačiji od drugih. I gurao sam po svom, ali onda sam postao Uravnoteženje ili Pravda. I jako me iznenadio taj zakon akcije i reakcije. Ne znam, zabrinuo sam se, počela su mi se vrtiti svakakva pitanja po glavi.

X-ica: Kakva pitanja su Vas počela mučiti?

Pustinjak: Ako bilo koji moj potez ima učinak na moju okolinu, moram biti pažljiv! Primjetio sam da kako ja činim drugima, tako se i drugi odnose prema meni. Sve se vraća, sve se plaća. Onda sam dobio osjećaj odgovornosti za sve oko sebe, jer ja utječem! Moram paziti što radim! Osjetio sam da cijeli Univerzum reagira na mene, što bi značilo da ja imam snagu pokrenuti cijeli Univerzum! Nisam se mogao nositi s time, morao sam se povući da u tišini nađem odgovor. Pa tko sam ja da cijeli Univerzum imam u rukama?

X-ica: Jeste li se morali izolirati od svijeta da dobijete odgovor?

Pustinjak: Rekao sam vam, čim sam u svijetu, ja ga mijenjam. Ja. Ako ne poznajem sebe, kako ću poznavati svoj utjecaj na svijet? Da ne radim štetu, otišao sam u osamu proučiti taj mehanizam.

pustinjak

Photo: Martina Ribarić

X-ica: Kako napredujete?

Pustinjak: Odlično.

X-ica: Mislite li se vratiti?

Pustinjak: Naravno. Već imam toliko spoznaja i želim ih prenijeti svima. Iako mi samoća paše. Taj meditativni mir. Praznina. Ne želim da me ometaju trivijalnosti materijalnog svijeta, ja sam iznad toga.

X-ica: Znači, prevladali ste materijalne želje?

Pustinjak: Tako je. Svjetovno me ne zanima, samo Istina.

(Snaga se zločesto hihoće, Vrag trlja ruke)

X-ica: Neke Velike Arkane Vam se smiju iza leđa. Snaga kaže da niste još upoznali svoju instiktivnu prirodu i požudu. Da ono što ste o kreaciji naučili od Carice i o želji od Ljubavnika nije sve. Vrag Vam još nije skinuo lance, samo trči iza Vas da ne primjetite da ste okovani. Nestašan je.

Pustinjak: Ne znam o čemu govorite.

X-ica: Znate li što Vas čeka u Kolu sreće?

Pustinjak: Imam osjećaj. Naslutio sam tu povezanost svih nas u jednu veliku mrežu postojanja. Ne znam točno što me čeka, ali znam da dolazi velika promjena.

X-ica: Hvala Vam što ste nas ugostili u Vašoj spilji usred ničega.

Pustinjak: Nema na čemu. Nadam se da se nećete vratiti. Treba mi mir.

Komentari