U tri koraka skinite trajni lak s noktiju

Piše
Kristina Jelić

Sep 15, 2016

Umjetne nokte zamijenio je trajni lak koji je brzinom munje postao vrlo popularan oblik manikure. Otkrit ćemo vam način na koji sami možete ukloniti trajni lak s noktiju, a da ne morate ići kod kozmetičara.

Nalakirani trajni nokti odličan su izbor za one curke koje žele besprijekornu boju, sjaj i lijep izgled svojih noktiju. No što kada ne stigne do kozmetičarke, a željele biste skinuti trajni lak? Donosimo vam tri jednostavna koraka kako da to učinite sami.

nails-865121_1920

Trajni lak možete skinuti kod kuće bez pomoći kozmetičarke i to u samo tri koraka:

Korak broj jedan

Da bi uopće mogli započeti sa skidanjem trajnog laka, potrebno je prvo ukloniti sjaj s površine laka. To možete učiniti manje oštrom papirnatom stranom rašpice za nokte. Turpijajte površinski sloj sve dok ne postane mat.

Korak broj dva

Na blazinicu ili vaticu prilagođenu veličini vaših noktiju, nanesite čisti 100 % aceton za nokte. Svaki nokat omotajte vaticom i prekrijte aluminijskom folijom da se što više priljubi uz vaš nokat. Tako zamotane nokte ostavite 10 minuta.

painting-1281340_1920-1

Korak broj tri

Nakon 10 minuta skinite aluminijsku foliju zajedno s vaticom i gel koji je ostao lagano sastružite drvenim aplikatorom za kožicu. To sve radite polako kako ne biste guljenjem oštetili ploču nokta.

Savjet plus:

Prilikom struganja trajnog laka s noktiju, stružite u smjeru rasta nokta. S obzirom da 100 % aceton isušuje nokte, nakon skidanja gela na svoje ruke i nokte umasirajte kremu ili gel na bazi maslinovog ili bademovog ulja.

Izvor: zadovoljna

Komentari