Okušajte se u američkom nogometu

Piše
Boris Čulić

Sep 16, 2016

Klub američkog nogometa Gromovi Zagreb (Zagreb Thunder) organizira ovoga vikenda otvoreni trening te poziva sve ljubitelje američkog nogometa da se okušaju u Tackle i Flag football verziji najpopularnijeg sporta u SAD-u.

Gromovi Zagreb prvi je hrvatski klub američkog nogometa, nastao 19. ožujka 2005. godine. Već iduće godine s puno su uspjeha organizirali međunarodni turnir u američkom nogometu pod nazivom Crobowl, kojim su povećali interes za ovim relativno nepoznatim sportom u Hrvatskoj te privukli veliki broj novih članova.

Ove nedjelje, 18. rujna, Gromovi Zagreb na terenu Šprotsko – rekreacijskog centra Svetice organiziraju otvoreni trening za sve pristalice američkog nogometa. Trening počinje u 16 sati, a traže se potencijalni članovi Tackle i Flag football verzije ovoga sporta.

Tackle verzija je najpoznatija verzija američkog nogometa koja se igra u kompletnoj opremi. Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo iskustvo, kao ni predznanje o ovome sportu, samo dobra volja. Jedini je uvjet da natjecatelji moraju biti stari 16 ili više godina.

Flag football je verzija u kojoj se igra 5 na 5, a u njoj nema udaranja ni rušenja. Flag football Tim zagrebačkih Gromova aktualni je prvak Hrvatske te ovim putem traži nove igrače koji bi se priključili momčadi. Treningu mogu prisustovati i dečki i cure, starosti 12 ili više godina.

Komentari