Objavljena satnica otvorenja 5. sezone Good Vibrationsa

Piše
Kristina Jelić

Sep 20, 2016

Rock program Good Vibrations ovu će srijedu 21. rujna ući u svoju petu sezonu, a čast da ju otvore pripala je zagrebačkim bendovima Antenat i Genetic Plant. DJ Kneža za ovu je priliku priredio slušaonicu SKA-P vs Reel Big Fish. 

Good Vibrations, program koji je premijerno predstavljen u listopadu 2012., do sada je doživio 118 zagrebačkih izdanja, a tom je prilikom zasviralo preko 250 što domaćih, što stranih bendova. Imao je i  svoja međunarodna izdanja u Švedskoj (Göteborg i Värnamo) i Engleskoj (London) gdje je osim samog programa predstavljena i hrvatska alternativna scena.

Osim koncerata u sklopu programa održane su i tri panel diskusije s tematikom vezanom za glazbenu industriju, kao i brojne slušaonice, open micovi… U petoj sezoni program će se održavati svaku drugu srijedu.

Satnica:

20:30 Početak

21:20 Genetic Plant

22:15 Antenat

00:00 DJ Kneža

Antenat je, nakon dva uspješna albuma, Subing (2006.) i Karavana (2008.), te bezbrojnih koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu, predstavio u ožujku 2013. godine svoj novi i još uvijek aktualni album Izlet. Njime je napravio izlet u novi zvuk, u nove glazbene pravce koji su obogatili njegov subreggae mozaik; izlet u live svirku, jer novih 11 pjesama snimljeno je uživo; izlet u nove suradnje sa starim prijateljima: na albumu pjevaju Julien Bordier (bend Joke) i Ana Fabijanić, a violončelo svira Stanko Kovačić.

Genetic Plant je dub/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala poteškoća u svrstavanju te muzike pod određeni žanr. U skorije vrijeme očekuje se završetak snimanja prvog albuma, a kako će to sve skupa otprilike zvučati provjerite ovom prilikom u Vintageu.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a ako ih ostane zbog velikog interesa na dan će koštati 50 kuna.

Photo galerija (3 slika)

Komentari