MUPovska posla: Pregledajte osobne prije njih i uštedite!

Piše
Nikolina Oršulić

Apr 11, 2016

Osobne iskaznice kojima je istekao rok trajanja mogle bi vas koštati. U MUP-u su ustanovili da puno građana hoda po ulici s nevažećim ispravama. Kazne nisu male, stoga zavirite u novčanike i provjerite! Čas posla, a 500 kuna u džepu!

Uvidom u službene evidencije Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno evidenciju izdanih osobnih iskaznica, utvrđeno je kako velik broj građana posjeduje osobnu iskaznicu kojoj je protekao rok važenja. Stoga MUP poziva sve građane s prebivalištem na području Republike Hrvatske koji su stariji od 18 godina da provjere svoje osobne iskaznice.

Nemojte se zezati jer kazna je 500 kuna! Provjerite odmah i vozačke! 🙂

Evo malo pravnog žargona za one kojima tek riječ zakona djeluje stimulirajuće:

Člankom 5. stavkom 1. točkom 3. Zakona o osobnoj iskaznici („Narodne novine“, broj: 62/15) propisana je obveza stranke da podnese zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice ukoliko je prethodnoj istekao rok važenja. Prekršajnim odredbama navedenog Zakona propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna osobama koje, u roku od petnaest dana od isteka prethodne osobne iskaznice, ne podnesu zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice.

Datum do kad vrijedi osobna iskaznica piše vam u donjem lijevom uglu.

Osobna_iskaznica_2013_-_prednja_strana

Foto: Suradnik13, Wiki

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari