Na današnji dan rođen je Carlos Santana

Piše
Mateo Galić

Jul 20, 2016

Na današnji dan, 20. srpnja 1947. godine, rođen je meksički gitarist Carlos Augusto Santana Alves.

Carlosa Santanu s meksičkom glazbom upoznao je njegov otac koji je bio jedan od mariachi glazbenika. Međutim, Carlos se okrenuo glazbenicima poput B.B.Kinga, Johna Lee Hookera i T-Bone Walkera.

Capture

U lokalnom bendu i po barovima Carlos je počeo vrlo rano nastupati, s nepunih 14 godina. 1961. godine seli u San Francisco, a nakon završene srednje škole, 1966. godine osniva svoj bend pod nazivom Santana Blues Band s četvoricom kolega i sviraju obrade B.B. Kinga i Ray Charlesa.

Njihov debi album Santana, 1969. godine prodan je u dvostrukoj platinastoj nakladi. Sljedeći po redu album Abraxas prodan je četverostrukoj platinastoj nakladi.

U njegovoj karijeri je dosad osam zlatnih i sedam platinastih albuma. Prodao je oko 80 milijuna primjerka albuma. Na kraju 1999. godine, sa svojih 52 godine, ostvaruje svoj No. 1 na američkoj top listi s pjesmom Smooth u suradnji s Rob Thomasom.

Carlos Santana je poznat po svome osebujnom stilu miješanja pop glazbe s bluesom, rock’n’rollom, Afro-kubanskom glazbom i Latinskim zvucima.

Izvor: Wikipedija

Komentari