Na Forumu stipendija čeka vas 30-ak natječaja

Piše
Iva Bucić

Feb 21, 2017

Iako Forumu stipendija već tepaju da je jedinstveno mjesto za predstavljanje mogućnosti stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu, aplikaciju čeka dugačak put prije no što zaista na jednom mjestu objedini sve dostupne stipendije.

Na aplikaciji još treba poraditi

Na Forumu stipendija možete pronaći stipendije za devet naših sveučilišta kao i za veleučilišta i visoke škole te za Sveučilište u Mostaru, pa više ne trebate čekati sajmove stipendija, ispitivati prijatelje i poznanike, bjesomučno pretraživati i refreshati stranice Sveučilišta.

Osim prema sveučilištu ili veleučilištu na koje ste upisani, aktualne stipendije možete pretraživati prema mjestu studiranja, prema razini i području studija te prema ciljnoj skupini. Trenutno se na Forumu nudi ukupno 35 stipendija u Hrvatskoj i inozemstvu. Mnoge stipendije trenutno nisu dostupne na aplikaciji, no nju je moguće nadograđivati – već se planira razvoj suradnje s gradovima, općinama, tvrtkama i ostalim potencijalnim stipenditorima koji bi željeli objaviti svoje natječaje za stipendije. Uskoro bi se studenti trebali moći ulogirati na Forum stipendija i tako jednostavnije pretraživati natječaje, no i na toj se ideji još treba poraditi.

Aplikaciju je pokrenuo Rektorski zbor RH, a u petak, 17. veljače, predstavili su je široj javnosti. Osim informacija o mogućnostima stipendiranja Forum sadrži i druge korisne sadržaje za buduće stipendiste, pa tako možete otkriti kako se pripremiti za intervju za stipendiju te kako napisati dobar životopis i motivacijsko pismo.

Forum stipendija prvi je korak prema rješavanju nereda u sustavu stipendiranja, a iz Rektorskog zbora već najavljuju sljedeći pothvat – ne bi li se izbjeglo višestruko stipendiranje, sasvim je izgledna mogućnost izrade registra stipendista.

Više informacija potražite na webu Rektorskog zbora RH i na Forumu stipendija.

Komentari