Navigiraj se na Fiumanku

Piše
Diana Radobuljac

svibnja 21, 2016

Međunarodna manifestacija Fiumanka održat će se od 9. do 12. lipnja u Rijeci. Ova poznata riječka regata okupit će gotovo dvije tisuće jedriličara iz cijelog svijeta. 

Fiumanka nije obična jedriličarska regata. Naprotiv, ona u svoj program uklapa cijelu paletu događaja i upravo je to ono što je čini posebnom. Najsjeverniji jadranski zaljev povodom ove manifestacije na tri dana postaje mjesto dobre zabave, jedrenja i susreta gospodarstvenika.

Tradicionalna regata Velika Fiumanka startat će već u subotu u podne ispred Riječkog lukobrana, a njome će se ove godine simbolično obilježiti 50 godina suradnje između Rijeke i Rostocka. Jedrit će se još i na Medijskoj, Liburnijskoj i Rotary regati. 

Također, Fiumanka će na tri dana postati i mjesto susreta gospodarstvenika i rotarijanaca, te mjesto najave nezaobilaznih Europskih sveučilišnih igara koje će se održati u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja.

Za dobar zvuk bit će zaduženi The Crazy Boys, Grupa Kantriders, Sillycons, Let3 i Brkovi, a posjetitelji će također moći uživati i u Riječkom festivalu Klapa.

Sve detaljne informacije o Fiumanki pogledajte na webu.

Komentari