Prijave za sudjelovanje na glazbenom božićnom natjecanju

Piše
Vedran Mikulić

Nov 27, 2020

Odsjek za Glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u prosincu tradicionalno organizira festival glazbe pod nazivom GLAZBOS – glazbene božićne svečanosti.

Festival je 2006. godine pokrenula izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj Jerković. Festival karakterizira raznolikost sadržaja koji uključuju koncerte, radionice, predavanja, slušaonice, okrugle stolove, predstave, natjecanja.

Do sada je u sklopu festivala održano preko 100 programa od kojih kao najznačajnije treba istaknuti koncertne suradnje u zajedničkim izvedbama Magnificata Andrèa Waigneina, Carmine Burane Carla Orffa, s Akademijama iz Pečuha i Novog Sada, samostalne izvedbe glazbenih djela kao što su Magnificat Johanna Sebastiana Bacha, The World of the Spirit Benjamina Brittena, večeri vokalne glazbe posvećene opusu skladatelja Samuela Barbera pod nazivom Sure on this shining night, Magnificat J. Ruttera i dr.

Tradicionalno, festival započinje na Svjetski dan zborskog pjevanja koji se svake godine održava druge nedjelje u prosincu, a završava natjecanjem studentskih pjevačkih ansambala.

Pozivamo Vas da se pridružite ovom natjecanju međunarodnog karaktera koje će se održati online 17. i 18. prosinca 2020. godine.

Natjecatelji se mogu prijaviti u više kategorija, a prihvatljive su kvalitetne snimke koje su nastale u razdoblju od 1. siječnja 2019. do 10. prosinca 2020. godine (npr. snimke s nastupa, koncerata, proba…).

Rok za slanje snimki je 10. prosinca 2020. godine.

Svi detalji oko prijave dostupni su na Facebook stranici Festivala.

Komentari