Njemački savezni parlament nudi stipendije

Piše
Ana Leko

svibnja 27, 2016

Ako želite sudjelovati u radu Njemačkog parlamenta, upoznati se s njemačkim parlamentarnim sustavom, a još k tome ste mladi i zanima vas politika, prijavite se na IPS – Međunarodnu parlamentarnu stipendiju.

Njemački parlament (der Deutsche Bundestag) poziva na suradnju sa sveučilištima: Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin kroz Međunarodnu parlamentarnu stipendiju (IPS) na pet mjeseci u Berlinu.

Međunarodna parlamentarna stipendija (IPS) namijenjena je visoko kvalificiranim i politički zainteresiranim mladim ženama i muškarcima koji su voljni nakon završenog programa vratiti se u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno sudjelovati u oblikovanju njezine demokratske budućnosti.

Der Deutsche Bundestag, Njemački parlament, pruža mladim ljudima mogućnost da tijekom 13-tjednog rada kod jednog od zastupnika Bundestaga upoznaju njemački parlamentarni sustav i političke procese donošenja odluka, kao i mogućnost da steknu praktična iskustva u području parlamentarnog rada. Stipendiste bira nezavisna izborna komisija Njemačkog parlamenta.

Uvjeti su da imate hrvatsko državljanstvo, dobro znate njemački te njihovu povijest i politiku i da ste mlađi od 30 godina. Stipendija iznosi 500 eura mjesečno, a osiguran je i besplatan smještaj te troškovi osiguranja i puta.

Rok za prijavu je 30. lipnja, a sve detalje i informacije možete pronaći na web stranicama Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Komentari