Plesne večeri na Zrinjevcu

Piše
Ana Leko

Aug 04, 2016

Uz plesne ritmove swinga, rock’n’rolla i mjuze prošlog stoljeća, ovoga ljeta Plesne večeri na Zrinjevcu imaju i Beach Luau program za mlade s autentičnim havajskim ugođajem uz ljetnu tropsku house glazbu.

Ako volite plesati, dođite na Plesne večeri na Zrinjevcu, koje se ove godine organiziraju u posebnom izdanju. One će se održavati svakog dana od 5. do 14. kolovoza i odvijati u ritmovima swinga, rock᾽n᾽rolla i muzike za ples iz prošloga stoljeća,  ali će biti i po ukusu mlađih generacija.

Plesne večeri na Zrinjevcu osmišljene su po uzoru na nekoć popularne plesnjake i nastupe puhačkih orkestara, koji su bili jedan od simbola bogatog društvenog života u središtu grada, a odvijaju se u sklopu projekta Zagrebački vremeplov TZ grada Zagreba. Tako će poznat po promenadnim koncertima Glazbeni paviljon iz 1891. godine i ovoga kolovoza biti kulisa za čak deset koncerata različitih glazbenih sastava.

Uz glazbene zvuke iz nekih minulih vremena, koji će kod mnogih izazvati sjećanja na romantične trenutke provedene u parku Zrinjevac, na plesnim večerima podjednako će moći uživati i mlađe generacije. Za njih je pripremljen program Beach Loau s autentičnim havajskim ugođajem uz ljetnu tropsku house glazbu. Usto će se organizirati i dvije gatsbyjevske večeri i Zrinjevac ispuniti čarlestonom i atmosferom iz čuvenog Fitzgeraldovog istoimenog romana. No to nije sve, jer i ljubitelje brzih ritmova očekuju tri posebne plesne večeri uz zvuke swinga, salse i tanga.

Osim bogatog glazbenog programa čitavo ovo događanje pratit će zanimljiva ponuda pića i slasnih delicija u pomno uređenom ambijentu kojim se oživljava duh prošlih romantičnih vremena.

ples na zrinjevcu

Izvor: Turistička zajednica Grada Zagreba

Komentari