Plitvička jesen: 3 razloga zašto provesti jesen na Plitvicama

Piše
Petra Haleš

Sep 24, 2018

Doba nevjerojatnih boja i pripreme za zimu početkom listopada oduzimaju dah, stoga mnogi baš jesen biraju za posjet Plitvičkim jezerima.

Sve je drugačije, ptice se spremaju na jug i ono najljepše – lišće počinje mijenjati boju. Zbog raznolikosti vrsta drveća na području Plitvičkih jezera , bogatstvo boja koje pružaju okolne šume postaje nesvakidašnje. A i gužve su mnogo manje, pa je to sigurno još jedan plus za sve one koji vole mirnija razdoblja. Iako ih ima mnogo, ovo su naša tri razloga zašto biste na Plitvička jezera trebali doći u jesen:

Boje

Staze prekrivene lišćem koje šuška pod nogama, nestvarno šarena šuma i obilje vode stvaraju pravu jesenju idilu. Svaki tjedan je različit pa riječ jesen shvatite ovisno o tome da li želite doći u listopadu ili pak prosincu. Početkom jeseni još uvijek prevladava zelena, pa se pojavi žuta, zatim narančasta i onda crvena koja postaje smeđa. Sve do zime i sve hladnijeg vremena kada nestaje lišće i kreće bijela idila. Nama se čini da nigdje na svijetu ne možete naći ovakvu ljepotu jesenskih boja, koje najjače dolaze do izražaja kraj zelenila jezera u Nacionalnom Parku.

Aktivan odmor

Jesen je idealna za aktivnosti – ugodna klima, svjež zrak i toliko toga za vidjeti izvanredan su razlog za pravi aktivni vikend.

Birajte staze za šetanje, rute za bicikliranje ili neki od planinskih uspona koje možete pronaći na web stranici Plitvice Active ili discoverplitvice. Sve što ste željeli raditi ljeti, a niste mogli zbog vrućine, nadoknadite u jesen. Kada se jednom zarazite ljepotom ovog kraja, svaka jesen će već unaprijed biti bukirana.

Hrana

Ne moramo vam govoriti da hladnije vrijeme potiče i bolji apetit, a naročito ako ste se odlučili na aktivan izlet Općinom Plitvička Jezera. Jesenja domaća hrana ličkog područja će vas sigurno oduševiti, pa svakako kušajte neki od autohtonih specijaliteta u ponudi restorana ovog područja. Vjerujte nam, nećete se razočarati, a ni otići doma gladni.

Photo galerija (10 slika)

Izvor: likaclub.eu

Komentari