Prijavite svoje inovativne ideje na Schneider Electric

Piše
Lorena Sikavica

svibnja 18, 2018

Studenti, jeste li ikada mislili da imate revolucionarnu ideju za održivo upravljanje energijom? Ukoliko je to slučaj i vaš san je putovati svijetom te raditi u globalnoj kompaniji, svoju ideju podijelite kroz natjecanje Go Green in the City i osvojite priznanje za svoje izvrsne zamisli.

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, već osmu godinu zaredom organizira globalno natjecanje na temu brige za okoliš u gradovima s ciljem pronalaženja odvažnih i inovativnih rješenja za pametnije i energetski učinkovitije gradove.

Prijave za ovu godinu otvorene su još dva tjedna, zaključno do 1. lipnja, a natjecanje je namijenjeno svim studentima visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera.

Ovo je odlična prilika za studente da pokažu svoje znanje jer održivost u gradovima ključno je pitanje budućnosti. Go Green in the City studente privlači brojnim prilikama – od potencijalnih mentorstava, umrežavanja, putovanja, do novčanih nagrada te ponuda za zapošljavanje. S druge strane, studenti nama uz svoju kreativnost i inovativnost nude ideje za nova održiva rješenja koja će biti i njihova uporišta za rad u našoj industriji”, izjavio je Peter Ušeničnik, Produktni voditelj Schneider Electrica za BiH, Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju iz Schneider Electrica.

Studenti su pozvani dostaviti svoje odvažne zamisli u sljedećim kategorijama: održivost i inkluzivnost, digitalna ekonomija, inteligentni lanac nabave, kibernetička sigurnost, te “bez ograničenja/odvažne zamisli za očuvanje okoliša”. Na natjecanje se mogu prijaviti timovi od dva studenta koji za vrijeme trajanja natjecanja pohađaju visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera u istoj zemlji. U svakom timu treba biti najmanje jedan ženski član, u skladu s politikom korporacije Schneider Electric “Raznolikost i inkluzivnost”.

Svim timovima koji su ušli u uži izbor mentori će biti stručnjaci kompanije Schneider Electric, kako bi izradili održive poslovne projekte koji će biti predstavljeni tijekom ljeta na jednom od sedam regionalnih polufinalnih natjecanja, među kojima je jedno u Europi. Potom će svaki od sedam regionalnih pobjedničkih timova biti pozvan na pripreme za finalno natjecanje.

Nakon ovog drugog kruga mentoriranja, deset će se timova na jesen ogledati na svjetskom finalu koje će se održati u Atlanti, SAD. Pobjednički tim, kojeg će odabrati žiri, dobit će priliku započeti karijeru u korporaciji Schneider Electric. Prije toga, pobjednici će biti nagrađeni i putovanjem na kojem će posjetiti bilo koje dvije lokacije po izboru na svijetu na kojima Schneider Electric ima svoje poslovno sjedište.

Tijekom 2017. na ovom je natjecanju sudjelovalo gotovo 20 tisuća mladih inovatora s tri tisuće sveučilišta iz 180 zemalja.

Na natjecanje se možete prijaviti putem linka https://tc2018.gogreeninthecity.com/#sign-up

Komentari