Prvo finalno izdanje Akademskog okršaja

Piše
Nikolina Oršulić

Feb 13, 2016

Tri napeta sučeljavanja, tri grupe pobjedničkih studenata u finalnom lovu na pobjedu u kvizu Akademski okršaj powered by x-ica. Kao uvijek, i vas se pita tko je najviše zaslužio pobjedu! 

Prvo finalno izdanje Akademskog okršaja održalo se u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi u Ritmu grada. Sudionici su nam već dobro poznati RGNF-ovci Mirja Pavić, Ivana Žanić i Dražen Tumara, novinari s FPZG-a Ana Marija Palić, Silvija Valjin i Dominik Mažar te psiholozi s HRSTUD Jelena Žipovski, Marta Šojat i Mateo Štrbić.

akademski okršaj

Princip kviza bio je isti kao i dosad – deset zeznutih prethodilo je jednom kreativnom pitanju, a potom su se ekipe okušale u crtanju i pogađanju zadanih pojmova – pikšneriju. Princip je isti, ali, kako bi zadovoljili Balaševićev zakon, promijenili smo nijanse:

  • nismo presluškivali dogovaranja
  • odgovaralo se pisanim putem
  • svaka grupa odgovarala je na različito kreativno pitanje
  • grupe su osmišljale pojmove za pikšneri  i crtale ih jedne drugima
  • kad grupa pogodi pojam u pikšneriju, bod dobiva i grupa koja je crtala

Pogledajte finalno izdanje Akademskog okršaja!

Budući da je rezultat 5:5:3, ovoga puta će ekipa kojoj dodijelite najviše lajkova dobiti 3 boda i time osigurati pobjedu. Ne budite škrti na klikanju lajkova. Glasati možete do subote, 20. veljače na službenoj Facebook stranici portala x-ica.com.

Pobjednička ekipa dobiva:

#1 jednomjesečnu besplatnu članarinu u teretani Invictus
#2 pizze u pizzeriji El Mundo
#3 termin za Bubble Football avanturu u kojoj će sudjelovati sve tri ekipe

Brzinska šetnja kroz vrijeme

Kviz Akademski okršaj započeo je u prosincu 2015. godine kada su pred našu kameru hrabro stali studenti Kineziološkog fakulteta – Mia Budić, Andrej Sekulić i Igor Pavičić te njihovi suparnici s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta – Mirja Pavić, Ivana Žanić i Dražen Tumara. Kviz se održao u Fancy hostelu, a pobijedili RGNF-ovci rezultatom 8:4.

Lansiran prvi Akademski okršaj

U drugom Akademskom okršaju sudjelovali su studenti društvenih znanosti – Boris Mirko, Dino Jerković i Mislav Miličević, budući sociolozi s Filozofskog fakulteta i Ana Marija Palić, Kristina Vrdoljak i Dominik Mažar, studenti novinarstva s Fakulteta političkih znanosti. Kviz se održao u Chillout hostelu i caffe baru Cosmopolis. Pobjedu su odnijeli novinari rezultatom 9:4.

Kviz by x-ica: Opet smo se akademski okršili

U trećem Akademskom okršaju okušali su svoje znanje i sreću studenti Agronomskog fakulteta – Ena Jašaragić-Rako, Magdalena Martić i Mislav Pavelić te studenti psihologije s Hrvatskih studija – Jelena Žipovski, Marta Šojat i Mateo Štrbić. Pobjeda je pripala psiholozima zahvaljujući rezultati 6:2

Akademski okršaj 3 znan kao Psihoagro pop

Komentari