Riječki interdisciplinarni kongres – Ljepota i zdravlje

Piše
Ana Leko

Sep 09, 2016

Već četvrti put studenti organiziraju Riječki interdisciplinarni kongres koji će ove godine biti na temu Ljepota i zdravlje.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s nekoliko studentskih udruga koje djeluju pri fakultetu, organizira  četvrti po redu Riječki interdisciplinarni kongres. Ovaj studentski kongres, prilagođen je za sudjelovanje studentima različitih usmjerenja i fakulteta, a održat će se od 3. do 5. studenog na Filozofskom fakultetu u Rijeci s temom Ljepota i zdravlje.

Kako se tema dotiče brojnih aktualnih i globalnih problema, vjerujemo da će rasprave biti mnogima zanimljive. Zdravlje i ljepota dio su života i svakodnevnice svakog čovjeka, ali dosežu i razinu važnih globalnih pitanja, poput odgovornosti za pojavu epidemija, etičnosti medicinskih tretmana, izazova dugovječnosti, društvene osjetljivosti zdravstvenih sustava i mnoga druga.

Kako nastaju društveni standardi ljepote i kako utječu na mlade, na tržište i odnos čovjeka prema vlastitom zdravlju ili na međuljudske odnose? Ako ste se u svojim dosadašnjim studentskim radovima bavili ovim ili sličnim pitanja odnosa društva, zdravlja i ljepote, pridružite se ovom jedinstvenom studentskom kongresu!

Dobrodošli su aktivni sudionici koji prijavljuju prezentaciju rada, postera ili radionice i svi oni koji žele sudjelovati kao aktivni slušatelji diskusija i debata. Organizatori se i ove godine obvezuju na okupljanje raznolikih pozvanih predavanja, ali i zabavnih i kulturnih sadržaja koji su dio kongresa. Također, svim sudionicima nudi se i organizirani smještaj i obrok uključen u cijenu kotizacije.

Ako vam za pisanje sažetaka možda nedostaje inspiracije, ne brinite se! Na ovoj stranici možete pregledati sve sažetke predstavljene na prethodnim izdanjima RIK-a, a dobrodošli su radovi svih studijskih godina i odsjeka, te radovi nedavno diplomiranih studenata.

Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail adresu rikffri@gmail.com, a dodatne informacije o samo temi i načinu prijave posjetite web stranicu Kongresa.

Komentari