Na tvrđavi Punta Christo završio 9. Outlook festival

Piše
Kristina Jelić

Sep 05, 2016

U ranim jutarnjim satima završeno je deveto izdanje rasprodanog Outlook festivala, koji je i ove godine po broju posjetitelja i izvođača još jednom potvrdio svoju titulu najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture.

Upravo završen 9. Outlook festival ponovno je opravdao titulu najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture te spektakularno zatvorio festivalsku sezonu na tvrđavi Punta Christo. Uvertira u pet dana slavlja bio je sedmosatni koncert u pulskoj Areni, jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom na kojoj su nastupili Damian ‘JR. GONG’ Marley, ASM, Iration Steppas, Slum Village i DJ Eliphino.

IMG_7244

Slavlje se u četvrtak preselilo u Štinjan na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje se na deset posebno dizajniranih pozornica i više od 50 zabava na brodovima izmjenjivalo gotovo 300 izvođača. Kroz četiri dana i noći, od 31. do 4. rujna, više od 13 tisuća posjetitelja uživalo je u nastupima najboljih glazbenika iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum and bassa, dubstepa i svih nijansi između koje obuhvaća kapa bass glazbe i soundsystem kulture.

Na glavnoj pozornici dominirali su pioniri drum and bassa – Goldie, Roni Size i Andy C uz mlađe kolege Noisiu i Ivy lab, a nije izostalo ni kvalitetnog grimea i hip-hopa za što su se pobrinuli Novelist, Stormzy, Joey Bada$$ i Section Boyz.

Drugu godinu zaredom Outlook festival se može pohvaliti edukativnom komponentom Knowlegde Arena koja je ugostila neke od najpoznatijih glazbenika današnjice, kao što su Prince Fatty, Mad Professor, Congo Naty i Roni Size, a tijekom cijelog dana održavala su se predavanja i radionice.

Australski future-soul kvartet bend Hiatus Kaiyote oduševio je publiku na dnevnoj The Beach pozornici.

haitus

Hiatus Kaiyote

Program je i ove godine prenosio uživo s tvrđave i The Beach pozornice medijski partner Dailymotion. Publiku su oduševili najbolji reggae i dub glazbenici među kojima legende Jah Shaka, Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers.

Novost festivala bio je povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu na kojoj su u četvrtak i petak nastupili najbolji domaći i regionalni glazbenici među kojima su Elemental i Hornsman Coyote & Soulcraft, a posebnu pažnju domaće publike izazvao je Seasplash takeover na kojem su nastupili Brada Selecta, slovenski producentski tandem Roots In Session, najbolji freestyler na Balkanu Kandžija s bendom Gole žene, bend Bamwise najprepoznatljiviji domaći drum and bass producent i DJ Filip Motovunski te DJ-i 207 i Sheco.

IMG_7739

Bend Bamwise

Iako je i dalje organiziran na teško pristupačnoj, ali jedinstvenoj lokaciji i još uvijek u robinzonskim uvjetima, predani rad našeg velikog međunarodnog tima opet je opravdao nastojanja i doživio još jedno izdanje s rasprodanim kapacitetom. Iako svjesni da ne možemo biti objektivni, izgleda da sa sigurnošću možemo tvrditi da je Outlook festival jedno posebno događanje koje u Pulu i Hrvatsku privlači poklonike sound system i bass kulture iz čitavog svijeta, a koji istu napuštaju s osmijehom na licima, i ostvarenim trenucima koji će većini ostati u trajnom sjećanju. Teško da organizacija može doživjeti veći kompliment od toga, izjava je Vedrana Meniga direktora Pozitivnog ritma.

Detaljnije saznajte ovdje.

Komentari