Splitski Festival znanosti 2017. produžio rok prijave

Piše
Ana Leko

Feb 08, 2017

Sveučilište u splitu po 15. put organizira Festival znanosti koji će se održati od 24. do 29. travnja s temom Vrijeme, a to uključuje i kronološko i meteorološko vrijeme.

Svi studenti i nastavnici Sveučilišta u Splitu koji bi htjeli sudjelovati na Festivalu znanosti i organizirati aktivnosti mogu se prijaviti putem online obrasca, a upravo zbog velikog interesa prijave su produljene do 15. veljače.

Kao što je običaj svake godine, tako se i za ovogodišnji Festival znanosti planira otvaranje uz mnoštvo demonstracija i radionica 24. travnja, a nakon toga slijedi tjedan dana mnogih aktivnosti koje će znanost prikazati na popularan i svakome razumljiv način.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Osnovni moto festivala i dalje je Izađimo u grad na Festival znanosti. Cilj je većinu aktivnosti smjestiti u centar grada kako bi se planirana događanja približila što većem broju građana.

Izvor: Sveučilište u Splitu

Komentari