Greške koje radimo prilikom tuširanja

Piše
Petra Haleš

Dec 30, 2019

Ako mislite da je tuširanje posve bezopasno, varate se. Postoje stvari koje radimo tijekom tuširanja koje nam uništavaju kožu i zdravlje.

Tijekom tuširanja, nekada iz neznanja, a nekada u žurbi, činimo stvari koje škode ne samo našoj koži već i cjelokupnom organizmu. Ovo je top 5 grešaka na koje ubuduće trebate obratite pozornost:

PREDUGO TUŠIRANJE

Topla voda i dugotrajno tuširanje isušuje našu kožu, što može izazvati osip i svrab, zato je optimalno vrijeme tuširanja oko 10 minuta.

1

ČESTA UPORABA KUPKI I GELOVA ZA TUŠIRANJE

Što je više pjene, to je više umjetnih tvari u gelu za tuširanje. One uklanjaju prirodni masni sloj s vaše kože koji je zapravo štiti, pa koža postaje gruba i suha. Vodite računa koje kupke i gelove upotrebljavate i u kojim količinama.

2

KORIŠTENJE STARIH I MOKRIH SPUŽVI

Mokre i stare spužve idealna su mjesta za razvoj bakterija i gljivica, pa bi bilo dobro da ih mijenjate svakih mjesec dana. Umjesto spužvi upotrebljavajte frotirske rukavice i ručnike. Ako upotrebljavate spužvu, obavezno je nakon tuširanja osušite.

3

PRETJERANO SUŠENJE

Nakon tuširanja tijelo osušite mekanim ručnikom, a nakon toga kožu namažite kremom kako bi bila glatka i mekana.

4

KORIŠTENJE PREVRUĆE VODE

Vrela voda dovodi do isušivanja i pucanja kože. Ona uklanja previše prirodne masnoće s kože, ostavljajući je tako nezaštićenu. Također, povećava protok krvi što često dovodi doraznih upala i osipa. Temperatura 35-40°C savršena je za zdravlje kože.

5

Komentari