Stand up komičar Russell Peters u Lisinskom

Piše
Lorena Sikavica

Apr 11, 2018

Kanađanin Russell Peters prvi je komičar s vlastitim stand up specijalom na Netflixu (2013. godine za „Notorious“), čime je postavio presedan. Paralelno ostao je vjeran živim nastupima kojima se redovito vraća na rasprodanim turnejama diljem svijeta, počevši od londonske 02 Arene do Sidney Opera Housea.

Posebna je čast što u sklopu najnovije, prošlog mjeseca pokrenute, svjetske turneje „Deported“ ovaj genijalni komičar indijskih korijena dolazi i do Zagreba. Prvi će se put pred hrvatskom publikom predstaviti u subotu, 26. svibnja u 20 sati u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i to s potpuno novim materijalom.

Poput prethodnih turneja, „The Green Card Tour“ i „Russell Peters: Red, White And Brown“, i ovog puta je naziv svjetske turneje povezan s temom imigracije, njegovim zaštitnim znakom. Iako je jedan intervju Russell u šali začinio i ovom izjavom: „Sada kada je Trump predsjednik, imam dobre šanse da me deportiraju“.

Russellova uža specijalnost je observacijski humor koji se obično veže uz anglo-indijsko odrastanje, a ismijava se rasnim i kulturnim stereotipima, uz često dobacivanje s publikom, posebno onom koja sjedi u prvim redovima.

Ako vas Russel još zanima, onda evo par zgodnih informacija. Na spomenutoj „Notorious“ turneji u Dubaiju, ulaznice za njegov show su bile najprodavanije u povijesti Emirata, a brzinom prodaje nadmašio je Madonnu. Cijela turneja bila je treći najpopularniji komični show te godine.

Forbes se svojevremeno raspisao o tome kako je u periodu od lipnja 2009. do lipnja 2010. zaradio 15 milijuna dolara i pozicionirao se kao treći najplaćeniji komičar.
Obzirom na ogromnu zaradu i činjenicu da Russell već godinama živi u Hollywoodu mislili bi da ga svi znaju, pa ipak glumac i komičar Chris Rock ga je prije par godina opisao kao „najpoznatiju osobu za koju nitko nije čuo“, što je Russell iskoristio da jednu od turneja nazove „Almost Famous“. Novi je to prilog u tezi da inspiraciju za nove komičarske materijale Russell pronalazi u vlastitom životu.

Vi ste, čitajući ovaj članak, saznali sve najbitnije o Russellu Petersu, a za nastavak upoznavanja preporučamo da osigurate svoje mjesto na „Deported“ show u subotu, 26. svibnja u zagrebačkoj dvorani V. Lisinski.

Ulaznice možete kupiti u Aquarius Music shopovima (Varšavska 13, Branimir centar), na blagajni dvorane ili on-line na www.ulaznice.hr .

Organizatori showa, Aquarius Records i program „London Calling comedy“, već su u Hrvatsku dovodili velike zvijezde komedije poput Eddieja Izzarda, Dylana Morana i Jimmy Carra, pa je za vjerovati da će će hrvatska publika i dalje moći uživati u svemu onome što je u svjetskim razmjerima prava stand up „poslastica“.

Komentari